Az ihatóbb Magyarországért összejövetel – Bevezető, alapozó borkóstoló

2009. június 23. – Nyulasi Gábriel

A Dionysos Borházban gyűltünk össze, hogy a borkóstolást közös hangos gondolkozással egészítsük ki. Magyarán a borsor minden egyes tételét megbeszéltük, és megpróbáltuk a kóstolástechnikában járatlanabb borbarátaink tudását mélyíteni. A vállalkozásunk érdekes tanulságokkal járt együtt, a társaság borízlésének különbségeit és közös pontjait az est folyamán megtaláltuk. A tételek között szerepeltek többek között egri, kunsági, etyek-budai, villányi, soproni, balaton-felvidéki, tokaji borvidékről származó nedűk. Voltak a tételek között neves borászatok és kis palackozás nélküli „sufni-pincészetek” is. Az egy rozé bor mellé  négy fehér sorakozott fel, és a vörösborok abszolút többséget alkottak a hetes példányszámmal. Különböző összehasonlító kóstolásokra is alkalmunk nyílt, tehát párhuzamosan teszteltünk: két bikavért, két portugiesert, és két édes bort. A borokat lelkes résztvevőink hozták, külön  minőségi kritériumokat nem szabtunk meg. Csupán egy kitételünk volt, hogy a hozott bor: magyar legyen! Azt est remek hangulatáról tanúskodjanak a galéria képei! Az alapozó kurzus folytatása hamarosan következik, amiről honlapunkon természetesen hírt adunk. Lelkes Borbarátok jelentkezését várjuk, bárki csatlakozhat! info@ihatobb.hu

Az ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstolóAz ihatóbb Magyarországért borkóstoló

Fotó: Nyulasi Gábriel