Április 24-ig nevezhetsz a Semmelweis Egyetem borversenyére!

Nincs nevezési díj, három palackot kell csak beküldened és ott a borod az egyetem versenyén! Ez már a nyolcadik alkalom, most talán a Te pincészeted lesz a jószolgálati nagykövet…

 
Tudományos borok, mint jószolgálati nagykövetek

A Semmelweis Egyetem idén már nyolcadik alkalommal rendezi meg saját borversenyét, ahol szakértők és borértő orvosok közösen választják ki azokat a borokat, amelyek a tudományos intézményhez méltó színvonalat képviselnek. Április 24-ig még lehet nevezni!

Az egyetem külföldi vendégeit a kiválasztott borokkal igyekszik megajándékozni, amelyek eszenciáját kínálják annak a szellemi és gyakorlati tudásnak, amely évezredek alatt halmozódott fel a Kárpát-medencében. A bor sokféle kultúrát képes egyetlen kortyon keresztül megmutatni. Ezért is választotta az egyetem a kulturális értékek közvetítőjének a bort.

A minőség visszaigazolódik
Az évek bizonyították, hogy a vegyes zsűri nagyon jól tud együttműködni, s az esetek nagy részében a szakértők és borkedvelő orvosok ugyanazt a bort találták a legjobbnak. Van, aki tudományosan, van, aki stílus alapján dönt, de olyanok is akadnak a zsűriben, akik ízlésük és ösztönük alapján hoznak döntést. Ez azért is fontos, mert így egy sokkal szélesebb réteg szájával lehet dönteni. S milyen érdekes az élet, általában a kiváló az mindenkinél kiváló, akárhogy is közelít a borhoz.

wine-business
A versenyre április 26-án kerül sor az egyetem Üllői úti épületének szalonjában. Ugyanitt hirdeti ki az egyetem, hogy melyek azok a borok, amelyekkel egy éven át megörvendezteti barátait, kollégáit, üzleti partnereit.

Jól értelmezhető kategóriák
Két alapkategóriában keresi a Semmelweis Egyetem a legkiválóbb borokat, rendezvény és presztízs szegmensben. Mint az a nevében is benne van, a rendezvény kategória borai felelősek majd az intézmény által szervezett összejövetelek jó hangulatért. A presztízs borok pedig jószolgálati nagykövetként viszik majd Magyarország, az egyetem és a borászok jó hírét a nagyvilágba.
Mind a rendezvény, mind a presztízs kategóriában külön bírálja a zsűri a fehér és vörösborokat, így összességében négy kategóriában hirdet győztest. A hivatalos eredményhirdetésre május 18-án kerül sor az egyetem szalonjában.

 
Nincs nevezési díj

A borversenyre három palack borral lehet nevezni fajtánként, márkánként. S ha a zsűri kiválasztja az adott bort, abból egy évig vásárol is a pincészettől. A mennyiség az egyetem évről évre változó, de növekvő tendenciát mutat.

A versenyszabályzat és a nevezési lap letölthető a Semmelweis Egyetem honlapjáról. A borokat a Semmelweis Egyetem  Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság címére várjuk: 1085 Budapest, Üllői u. 26., I. emelet 107. Az iroda nyitva tartása: hétfő-csütörtök 8.00 – 16.00, péntek 8.00 – 14.00 óra.