A Díj, a Gála, az Ebéd, ami a Borról szól – Az Év Borásza 2011, Díjátadó Gálaebéd

2012. január 17. – Az ihatóbb Magyarországért

Szeretjük a hagyományokat, a jó boros hagyományokat pedig még jobban. Ilyen az Év borásza Díjátadó Gálaebéd, ami mindig különleges alkalom, a legjobb borai a legjobb ételekkel. A felhozatal parádés, az úri nép ünnepel, eszik-iszik, mulat déltől egészen estig.

A programról:

A rendezvény a Corinthia Hotel Budapest Báltermében állófogadással kezdődik, mely során a vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek remek borait. A díj ünnepélyes átadásának ceremóniája a Himnusszal kezdődik, utána Dr. Kállay Miklós, az akadémia elnöke mond köszöntőt. A laudáció elhangzása után átadásra kerül az Év Bortermelőjének járó díj.

Az idei különleges menüsort, mely négy fogásból áll, Vida Péter boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek állítják össze. Az ünnepi program során a korábbi évekhez hasonlóan az ebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag és különleges ételkínálat várja a vendégeket.
Az ízek mesterei: Bernát Dániel András chef, U26 Étterem; Bolyki Péter sous chef, Corinthia Hotel Budapest; Buday Péter chef, Larus Étterem,  Ványi László chef, Thermal Hotel Visegrád; Takács Lajos chef, tulajdonos, Olimpia Étterem.

Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és a korábbi években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt borászok nagyszerű borainak ízlelgetésére.

A jó hangulatról, az igényes szórakoztatásról a Hot Jazz Band együttes gondoskodik, és mindenki, akinek szerencséje lesz jelen lenni.

Idõpont: 2012. február 5., Vasárnap, déli 12 óra

Helyszín: Corinthia Hotel Budapesdt Nagy Bálterme (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

A részvételi díj: 35.560.- Ft, (mely tartalmazza a 27 % Áfa összegét)

Részletek: www.magyarborakademia.hu

Kategória Egyéb