Strázsahegyi bormulatság – Egy fejlődő fesztivál képei

2010. Július 29. – Nyulasi Gábriel

A Strázsahegyről ahol lehetett már sok szép dolgot elmondtam. Az ihatóbb Magyarországért továbbra  is kiemelten kezeli a feltörekvő boros rendezvények támogatását. Mindenkinek ajánlom, hogy amennyiben nincs is éppen fesztivál, de látogasson el Monor környékére. A környezet, a hangulat, a szíves vendéglátás, a borok megérnek egy kis kirándulást fél órára a fővárostól. A hegyen immár másodszor került megrendezésre borfesztivál.

„Az egyedi atmoszféra, mely a táj kisugárzásából, a barátságos emberek, és borok együtteséből származik, visszatérésre sarkallja az odalátogatókat. A monori Strázsahegyből borfesztivál szempontból lehet még egy második Etyek is.” – írtam még év elején a borászportálokon

A fent említettek ismét beigazolódtak, a Strázsahegyben nem csalódtunk. Vonattal közelítettük meg a helyszínt, majd megpihentünk bevárva csapatunk pár tagját az állomás közeli kocsmában. Társaimban olyannyira benne éltek az előző látogatások, hogy ugyanazon az útvonalon indultak el, mint ahogy a hegyen általában közlekedni szoktak.

Útközben kiderült, hogy ellenkező irányban volt a fesztivál helyszíne, és egy kis futó zápor is elkapott minket, ám ezt senki sem bánta. Újra átkelhettünk a hegyen, a hullámzó pincesorok és szőlőültetvények vidékén. Pincéről pincére jártuk a tájat, ahol a helyi borászok mellett a vendég pincészetek kóstoltatták boraikat. A színpadon egymást váltották a fellépők, kiállítás, kisebb koncertek színesítették a programot. Étel is jutott elegendő a megéhező fesztiválozónak, nem szenvedett hiányt senki semmiben.

Idén szerencsére nem lett a fesztivál második Etyek, gondolva itt az ítéletidőre, amely 2010-ben elmosta az ottani rendezvényt. Igazi családias hangulat uralta a Strázsahegyet, a kis pincék tövében este fények gyúltak, és a muzsikusok örömmel akár hajnalig is húzták a talpalávalót. Sikeres volt a fesztivál a szervezők szerint, és a mi tapasztalataink is ezt bizonyították. Jövőre ugyanitt, gondoltuk társaimmal együtt ahogy a kellemes emlékeinkkel felkapaszkodtunk a vonatra.

Strázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztiválStrázsahegyi borfesztivál

Kategória Egyéb