Nehéz műfaj a szabadtéri vendéglátás, sok a nép, sokféle igénnyel, aki mind egyszerre éhezik meg. Ha nem akarunk végtelen sorokat a bódé előtt, olyan ételt kell adni, ami előre elkészíthető, bírja a melegen tartást, és gyorsan, jól adagolható.
Nem sok fogás marad fenn a fenti rostán, nem véletlen, hogy évtizedes távlatokban változik csak a sütödék kínálata.
A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ most mégis kísérletet tett arra, hogy kitörjön a kolbász-lángos-kürtőskalács Bermuda-háromszögéből. Az idei karácsonyi vásárok fókuszába helyezte a étkezést, az árusok számára szigorú minőségi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági követelményeket állított fel, és a jövő irányainak kijelöléséhez létrehozta a Hütte Bisztrót, és benne a Heted7 projektet. A Vörösmarty téren felállított gasztronómiai központ hét héten át, hetente változó program szerint mutatja be az adott időszak hagyományos ételeit, italait. Igényesen elkészített ételek, remek borok, szívet melengető kiszolgálás és pálinkák várják az ünnepi készülődéstől kimerült kóstolókat.
Még három napig karácsonyi ételek, aztán az újévi malacságok lesznek soron. Ne hagyják ki, kapják a hónuk alá párjukat, szüleiket, vagy a gyerekeket és merüljenek meg a finom falatok és fénylő füzérek forgatagában! – Tóth Zoltán, foodie
„Gasztroélmény a Vörösmarty téri vendéglátósoktól
A Vörösmarty térre kitelepült vendéglátósok (XXL Catering, Piknik Centrum, Alem Duna, Anonymus Bar&More, Katlan Tóni konyhája, Éléskamra Gasztro) adventi vásári gasztrokínálata lefedi a hagyományos magyar ízeket, legyen szó sörrel locsolt, lassan sült malacról, kacsakolbászról, egészben sült fogasról, kacsahússal töltött káposztáról, kaláccsal töltött májas hurkáról, hízott libamájról.” – sajtóanyag
#BalatonAlapanyagai – keszthelyi tokhal és töreki bab
A Balatoni Gasztrotérkép szakmai csapata újra megválasztotta az idei év alapanyagait: mostantól a keszthelyi tokhalat és a töreki babot érdemes lesz megjegyezni: ezek azok az alapanyagok, amelyek decembertől még nagyobb figyelmet kaphatnak majd a balatoni régió éttermeiben. A Balatoni Gasztrotérképen szereplő vendéglátósok úgy gondolják, egy-egy alapanyag kiemelése, és a termelők támogatása előrelendítheti a balatoni régiót, segíthet a gazdaságoknak és a vendéglátósoknak is. Ezen kezdeményezést támogatva jelenik meg a keszthelyi tokhal és a töreki bab is a hütte-bisztró ételkínálatában. Kóstolják meg az ünnepi és szilveszteri ételkülönlegességeket 2017. december 31-ig! További információ: www.budapestkaracsony.hu „- sajtóanyag