Kristinus Borbirtok mindenütt – Balatoni pincekulcs

Új névhez, új műsor kell, és ezt tudják a Dél-Balatonnál, a Kristinus Pincészetnél. Nem is kímélték magukat, sem az egész borszórakoztató ipart, idén rendezvények és fesztiválok nem múlhattak el anélkül, hogy a pincészet ne egy pole position-ból várja a látogatókat.

 

Hol vagy Kristinus Borbirtok?

„A legolcsóbb Ax&Ax borokat 1400 forintért megkaphatod, a felső határ ennek a százszorosa. A K11 nevű csúcsbor palackjáért 142 ezer forintot kell kicsengetni.”– írta welovebalaton 2014. nyarán, és már akkor megvolt a moziterem.  Aztán jött a váltás és az Ax&Ax megkapta a keresztségben a Kristinus Borbirtok elnevezést. A borbirtok 55 hektáron, 22 magyar alkalmazottal termel díjnyertes borokat Kéthelyen 2005 óta. Csak néhány példát megemlítve a díjak közül, a 2015-ös VinAgora legszebb magyar fajtaborának járó elismerésével jutalmazták a pincészet 2011-es Merlot-ját, Cabernet Franc-ja pedig arany minősítést szerzett ugyanezen a seregszemlén. A  Borbirtokon azokat keressük, akik többre nyitottak, a pohárban a kalandot keresik, izgalomra vágynak, miközben tudják, hogy biztos kezek vezetik őket felfedezőútjukon.

A látogatásunkon készült többi képet itt tekintheted meg!

kris4

 

Vinicino, Gastro Műhely, Vinotel

Hol van már a tavalyi AX&AX a vibráló címkéikkel? Persze bizonyos piacokon még kelendő az arculat, a név, például a távol-keleten vagy német nyelvterületen. Itthon viszont dübörög a Kristinus, a borbirtokra látogatók eddig is számos program közül válogathattak. Finomabbnál, finomabb ételeket kóstolhattak a Kristinus Gasztro Műhelyében, látványos koncerteket, előadásokat tekinthettek meg a hatalmas szabadtéri színpadon és 2016 elejétől a tíz szobás Kristinus Vinotel is várja a vendégeket, így még kényelmesebbé téve az utazást a Kristinus világában. A Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balatont és a borokat találjuk.

 

A Halott emberrel kezdtük el

Monor, 2013. február 22. – Az első BorMozi előadás Az ihatóbb Magyarországért és a KultPince szervezésében. Néha romantikusan visszagondolsz az elsőre, amikor először rugaszkodtál neki. Még féltél picit, vajon milyen lesz, sikerülhet? Igen, az érzés bejött az embereknek három és féléve Monoron, a Strázsahegyen, a KultPincében megcsináltuk. (Ezért is emlékezünk meg kezdetekről, mert a cikkünkben az ország másik Bormozija is szerepel.) A BOR+ keretén belül életre hívtuk az első bor+mozit, vagyis a későbbiek során a BorMozit. Tehát egy fázós február végi estén a paksi Fabro Pince boraival és a Halott emberrel kezdtük el a máig tartó sorozatunkat.   1.0 – Az első film rögtön erős kezdés volt, egy igazi kijózanító felütés. Jim Jarmusch: Halott ember. – írtuk ekkor: ihatobb.hu A BOR+-t már rég elfelejtettük, de a BorMozik története máig tart. Mostanság leginkább a Vinopianoban aratunk vele nagy sikereket, (egyik legutóbbi beszámolónk itt) de nem mondtunk le a KultPincés vendégszereplésekről sem.

 

A filmek mellé két fajta ropogós grissini

Kéthely, 2016. április 4. – Megnyílt Magyarország első bormozija a dél-balatoni Kristinus Borbirtokon, Kéthelyen. A Kristinus Vinocino egyedülálló moziélményt kínál a hazai és nemzetközi filmbarátoknak, borkedvelőknek. Pattogatott kukorica helyett grissini és díjnyertes borok várják a teremben a Dél-Balaton felfedezőit. A Kristinus Borbirtokon nemrég tíz szobás Vinotel és Gasztro Műhely is nyílt.

kris2

Tavasszal jártunk ott

Egy study tour keretében, beültünk a Vinocinoba rágtuk a ropogós grissinit, kortyoltuk a bort és néztük az óriás képernyőn a mozit. Végig vezettek minket a Vinotel minden igényt kielégítő szobáin is, jó lenne pár éjjelt itt tölteni. A mohadíszítések zseniálisak a fürdőben, és úgy az egész nagyon természetes. Aztán megnéztük az élménypincészetet is, ahol üvegajtón túl sorakoznak a hordók. A Gasztroműhelyben fantasztikus ebédet kaptunk, kitűnő bor és étel párosításokkal. A paraj krémleves a hathónapos érlelt sajttal (amiből habot képeztek) jól muzsikált a 2015-ös Sauvignon Blanc-al. Érdemes ellátogatni hozzájuk!

A látogatásunkon készült többi képet itt tekintheted meg!

A Balaton a pincekulcs

Az új márka a birtok újjászületésének jelképe és a magyar piacnak szánt egyértelmű jelzés: a Kristinus a hazai borbarátokat hívja a dél-balaton felfedezésére. – írták 2015. végén, amikor vitorlát bontottak. Szépre sikerült ez a kilenc hónapos ciklus, az arculat, az élére állított Balaton, mely minden palackon megjelenik jelképezve a nyitást, hogy tényleg a pincekulcsok a Balatonhoz.

kris5

(Ha tetszett a post és kíváncsi vagy a folytatásra, csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért vidám közösségéhez a facebookon ITT )