2015. január 4. – Az ihatóbb Magyarországért –
Az ország legnagyobb és legnépszerűbb forraltboros gasztro kalandozása! Ki ne vágyna vissza immár ötödik alkalommal? Mert aki egyszer belekóstol a Strázsahegyen a forgatagba, azt többé nem ereszti az érzés, hogy évről-évre el kell jönni! Kinyílnak a pinceajtók, forralt bor gőze száll fel és mindenhol finom falatok várják a látogatókat. És ami még nem volt, lehet fényképezni és a képeddel fotópályázatokon indulni! Részletek a cikkünkben!
Kattints ide a (2014-es) rendezvényen készült többi képért!
JÉGVIRÁGTÓL
A rendezvény helyszíne a Monori Pincefalu szívében az Orbán szobor környékén koncentrált helyen. All you can eat rendszerben a fesztivál 18 helyszínén korlátlanul kóstolhatják a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit.
Tehát ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.
FOTÓPÁLYÁZATOK
Aki meg szeret fotózni, márpedig téma az van mindig a Strázsahegyen, az részt vehet a KultPince és a Monori Borút Egyesület a BORTÁRS Filmfesztivál 2015 keretében meghirdetett az „EMBEREK A STRÁZSÁN” fotópályázaton + „VANNAK VIDÉKEK LEGBELÜL” ORSZÁGOS fotópályázaton. részletek itt: Kattints ide a pályazatokért!
Mi is támogatjuk e nemes pályázatokat!
BORVIRÁGIG
A monori és Monor környéki borászok mintegy 18 pincében várják a vendégeket, hogy bögréiket újra és újra teletöltsék a gőzölgő nedűvel. A borászok között régi ismerősként köszönthetjük legkedvesebb vendégváró pincéink gazdáit, és a műkedvelő borkészítőket is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most sem csak borászokkal találkozhatunk, hanem profi szakácsokkal is, akik tudásuk legjavát nyújtják a vendégsereg számára– ehető formában. Lesznek itt házi sajtok, levesek, főételek és desszertek, csupa jól ismert és különleges finomság.
Kattints ide a (2014-es) rendezvényen készült többi képért!
Személyesen megvásárolható Támogatójegyek:
1.) Piaci Zöldséges Monor, Piactér 07:00 – 18:00
2.) Somodi Szódás Monor, Kistói út 17 08:00 – 16:00
3.) B&K vevőszolgálat Monor, Mátyás kir 13 07:30 – 16:00
4.) Fetti Munkaruha üzlet Monor, Tesco üzletsor 08:00 – 19:00
Ezúttal a Jégvirágtól Borvirágig belépéssel NYERNI LEHET!
A kitöltött támogató jeggyel 25 fős Borvacsorát nyerhettek
A HIVATALOS PINCEBEOSZTÁS A CSEMEGÉKKEL
1. H Pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Monori Borút Egyesület
Király János és Fazekas András szakácsokkal
FORRALT BOR:
Bence féle old school málnás forralt bor
MENÜ:
Vargánya capuccinó petrezselymes pestóval
Marhapofa krémmártással
2. VMSZ Pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
La Toscana Étterem, Cegléd – Andriska István séf
www.latoscanabisztro.hu
FORRALT BOR:
Ilyen – Olyan forralt bor By Lacó
MENÜ:
Gli occhi nere del mare
Toscán rakott tészta hússal, vegetáriánusoknak anélkül
3. Czeglédi Pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Balatoni Yacht Club
www.byc.hu
Rigoletto Cukrászda, Monor
https://hu-hu.facebook.com/RigolettoCukraszda
FORRALT BOR:
Czeglédi Pince
MENÜ:
Ötfűszeres forró szilvaleves
Gyömbéres tarja mentás-korianderes gersli salátával
Pisztácia kocka, sajtkrémes fánk
4. KétSzabó Kispincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
NapiBio, Budapest
www.napibio.hu
FORRALT BOR:
Lukácsy Családi Pincészet Forralt bora
Palackos borválogatás
MENÜ:
hamarosan…
5. Franci pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Tanya Csárda Monorierdő
FORRALT BOR:
Franci féle rózsakő főzet
Gyömbéres Bodzás világos
MENÜ:
Hideg toros ízelítő
Bélszíngolyók mézes-mustáros krumplikarikával
6. László Péter pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Péteri Baráti Kör
FORRALT BOR:
Péteri borbarátok rettenetes finom forralt bora
MENÜ:
Péteri Borbász
Parasztkenyér
Frissen reszelt torma
7. Bóka Családi pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Bóka János
FORRALT BOR:
Cilike kedvenc forralt bora
MENÜ: –
8. Bolyhos pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Óhegy Borház
www.ohegyborhaz.hu
FORRALT BOR:
Óhegy Borház Narancsos forralt bora
MENÜ:
Főtt Füstölt csülök
ropogós Strázsakenyér
Házi Torma
9. Hübel Gyula pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Aranyi Sándor
FORRALT BOR:
Aranyi család Tradicionális Forralt bora
MENÜ:
Egyszerű zsírosdeszka
10. Megyeri-Hanti Pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Séf Bácsi
Kocka csoki
FORRALT BOR:
Cserszegi mangóval és licsivel
Epres-málás rozzé chilivel
MENÜ:
Liba-Kacsa java friss káposztás cvekedlivel
csokifélék – VÁSÁRLÁSI lehetőség – autizmus zavarral élők segítése
11. KultPince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
KultPince
Zila Kávéház
BOROS KÍNÁLÓ:
KultPince Forralt borai Különleges ízesítésekkel
rozmaringos fehér és gyömbéres vörös
MENÜ:
Padlizsános ürüragu
padlizsánkrémes, sajt- és sonkakrémes sós piskótakockák
tojás- és tormakrémmel töltött kocsonyakocka
juhtúróval töltött polenta kocka, valamint
különféle ízesítésű édes tortakockák
12. Szöőr Levente pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Petrovai Édesség
FORRALT BOR:
MENÜ:
Kürtös Kalács
13. Csúzi Családi Pincészet
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Csúzi Családi Pince
Hazai Pékség, Cegléd
FORRALT BOR:
Rusztikus forralt othelloval és kékfrankossal
MENÜ:
Kézműves almatermékek kóstolása
Hasé-variációk: almalekváros, medvehagymás, füstölt sonkás
14. Szabó Imre pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
8 Bar kávéterasz
FORRALT BOR:
MENÜ:
IPI féle kávécsodák
15. Bokros Károly pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Mozgó Piac
FORRALT BOR:
MENÜ:
Hivatali ebéd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tálalásában Mozgó Piac termékeiből
16. Bicskei-Gosztola pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Forrás Étterem, Monor
BOROS KÍNÁLÓ:
Gosztola féle forraltas
MENÜ:
Erdei gombás szarvasragu sztrapacskával
17. Orlik Sándor pincéje
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Sabo Pince
Tóth Tanya
BOROS KÍNÁLÓ:
Sabo Pince Klasszikus Meleg bora
MENÜ:
Jókedv fokozására: Ötös fogat Zenekar
Monori sajt kínálat
18. Kovács-Gómez Pince
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
Kovács Méhészet, Monor
FORRÓ ITAL:
Forró Tea
MENÜ:
Méz különlegességek propolisz, méhviasz virágpor
19. KétSzabó Fogadó
KULINÁRIS KÍNÁLÓ:
A két Gyula
FORRALT BOR:
Kamilla & Viola Ihlette forralt bor
MENÜ:
Narancsos sütőtök krémleves
Kacsaszív zöldfűszeres galuskával, sültcékla habbal
További információk: Kattints ide a további infókért!