Cseppőr

Nemzeti Borkiválósági Program – Fehér és rozé borok leadási határideje: 2016.05.02.

2016. március 29. – Az ihatóbb Magyarországért –

Nem is hittük volna, de már három éve van Nemzeti Borkiválósági Program és ezzel a borászatok becsillagozhatják a boraikat. Láttuk is személyesen, hogy az egyik borkóstolón, hogy vetette rá magát a tömeg egy ötcsillagos tételre. Tehát az értékelésnek rangja van, és az állam támogatja a borok piacra jutását. Ezért is érdemes benevezni, a most induló 2016-os évadra, ezúttal a fehér és rozé borokat várják a szervezők.

Tovább a cikkre ->

A TOKAJI PEZSGŐ ÉS 3+1 TÖRTÉNET A POZICIONÁLÁSHOZ – VinCE 2016

2016. március 27. – Winestory –

Milyen gondolatok erednek egy VinCE Budapest mesterkurzusról? A Winestory újra mesél, pezsgőről, Tokajról, esélyekről… „Minden bornak története van. Minden bornak szerepe van. Bármiről is szóljon a miénk, már akkor jól döntünk, ha ez a szerepet felvállaljuk és okosan kommunikáljuk a fogyasztóink felé.” Fogadjátok szeretettel a független, de Az ihatóbb Magyarországért támogatását élvező Winestory blog újabb írását.

Tovább a cikkre ->

Belvárosi BORPiac a Fuxlikkal – 2016. március 18-19.

2016. március 17. – Az ihatóbb Magyarországért –

A Belvárosi Piacon lévő Bor és Mangalica bemutatja: Belvárosi Borpiac: 2016. március 18­-19-én először jelentkezik a Belvárosi BorPiac, az esemény nem titkolt célja, hogy rendszeresen bemutatkozást teremtsen fiataloknak és időről­-időre kiemelt figyelmet szenteljen egy egy bor régiónak/területnek. Most jönnek a szekszárdi Fuxlik és sokan mások…

Tovább a cikkre ->

Hetedszer is Olaszrizling Szerintünk!

2016. március 15. – Nyulasi Gábriel István

Mi még soha nem voltunk, de most már elvesztettük az Olaszrizling Szerintünk szüzességünket. Ez a hetedig alkalomra sikerült, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, a borok kiválóak voltak és fontos bejelentésekben sem volt hiány. Igen, lesz Balatonbor, ez most már biztos! Csopak megtelt az Olaszrizling fanokkal (bár lehet, hogy jövőre Olaszrizling helyett már mást fogunk mondani)sőt kipróbáltunk egy végre jól sikerült applikációt a KÓSTOLOM-ot. Mindenki örömére ismét saját fotóalbummal jelentkezünk a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Csodavárás helyett… – A Borjogi és Bormarketing Konferencia margójára

2016. március 11. – Winestory –

Egy új blogot támogatunk… Egy kis frissebb szemlélet a margóra… Épp a Bormarketingről… Miért jó, ha a hazai borjogi és bormarketing életet konferencia keretében összefoglaljuk? Mert nyilván jó hallani arról, hogy mozgolódik valami a háttérben, reményt adhat, hogy van, aki foglalkozik vele, igyekszik tenni az ügy érdekében. És miért nem jó? Mert „a magyar bormarketingben 20 éve csodavárás van” (Ditz Edit), ha történik is valami, sajnos, az kevéssé jelentős ahhoz, hogy ezt az állítást lehessen vitatni.

Tovább a cikkre ->

A szőlőmetszés gyönyörei

2016. március 6.

Egy új sorozatba kezdünk mellyel a célunk nem más, mint az alapoktól, vagyis a szőlőből indulva hozzuk közelebb az olvasókat a borokhoz. Mi a metszés? Mi a kötözés? Mikor kell rohanni permetezni? Ezekkel érdemes foglalkozni, mert ezek nélkül más borok kerülnének a poharunkba. Mert, ahogy szokták mondani, a szőlőben dől el a bor minősége… A gyengébb alapanyaggal lehet bűvészkedni a pincében, de nagy bort már nem szűrhetünk belőle. Szóval induljon a szőlőmunkálatokat bemutató sorozatunk, fogadjátok szeretettel.

Tovább a cikkre ->

A Balaton északi partjának gyöngyszeme lehet a pécselyi boros komplexum?

2016. február 29. – Az ihatóbb Magyarországért

Grandiózus, a tájba organikusan belesimuló borászati üdülőhely terveit publikálták a behance.net című oldalon. Egy újabb csoda épül fel a Balatonfüred-Csopaki borvidéken, Pécselyen. Szépen illeszkednek az épületek a borvidékbe, látni borbárt, fitnesz – wellness részleget is a terveken..

Tovább a cikkre ->

Kávé, bár és egy Sommelier Bajnokság! – KávéBár Bazár 2016

2016. február 28. – Rattner Réka –

Ma már nemcsak furmint nélkül nincs február, hanem a KávéBár bazár is végleg beírta magát az év második hónapjának gasztronómiai programnaptárába. A két napos eseménynek idén is a Corinthia Hotel adott otthont, amelynek egyik terme kizárólag a kávénak volt szentelve: kóstoltató standok, előadások és bajnokságok színhelyéül szolgált. A többi teremben színes koktélokkal, szebbnél szebb teákkal és csokoládécsodákkal találkozhatott a nagyérdemű. A borok és párlatok sem maradhattak el – utóbbiakból a látogatókat meglehetősen egyedi, olykor extrém ízpárosításokkal örvendeztették meg a pálinka-koktél készítők. Nálunk kiemelt a Sommelier Bajnokság ne feledjük, hiszen itt (is) avatják a Magyar Bajnokot!

Tovább a cikkre ->