7. Bikavér Párbaj (2020) – Március 6-án!

Hetedik alkalommal rendezik meg március 6-án, a budapesti Stefánia Palotában a Bikavér Párbajt.

Ezen a Párbajon csak győztesek lehetnek, itt nem fog vér folyni, csak bor!

Az Egri és Szekszárdi Bikavér különbözik ugyan a termőtájak eltérő adottságai miatt, azonban osztozik a házasítási szabályok nagy részében és a minőségi kategorizálásban. A párbaj szó ellenére ez a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő kezdeményezés a közös gondolkodáson alapul. Az összefogásban résztvevő borászok évről évre azon dolgoznak, hogyan lehet a bikavéreket minél magasabb minőségben elkészíteni és a nagyvilág elé tárni, figyelembe véve a folyamatosan változó borfogyasztási szokásokat és igényeket.

A rendezvényen mindkét régió pincészetei igyekeznek a legjobb vagy legjellegzetesebb bikavéreit bemutatni. Fontossága az eseménynek, hogy a Tokaji Aszú után a magyar borok hallatán a Bikavér jut először a külföldi fogyasztók és nemzetközi borpiac szereplőinek eszébe. S ezek a vélekedések nagyban meghatározzák az összességében magyar borászatról alkotott vélekedést is.

No, megállj csak!
No, megállj csak!

A 7. Bikavér Párbajon 22 borászat mutatja be bikavéreit az Egri és a Szekszárdi Borvidékről, a borászatokat a rendezvény hagyományai szerint összepárosítják: egy dupla standot egy egri és egy szekszárdi borász foglal el. A nagy kóstoló előtt kísérő rendezvényt is tartanak, a „Kerekasztal kóstolón” Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus vezetésével és a két régió borászainak részvételével vakteszten választják ki, melyek azok a borok, melyek a legközelebb állnak az ideális, arányos, referenciának számító bikavérstílushoz.

A különteremben ezúttal a Taste & Play bikavér- és fajtafelismerő játékával, a speciálisan az eseményre fejlesztett Bikavér Rodeóval ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az esemény a nagy közönség számára 18 órakor nyílik meg és tart 21:30-ig, a résztvevők kötetlenül, sétáló kóstolón ismerkedhetnek meg a 32 kiállító borászat bikavéreivel. A rendezvényt a két borvidék a Borjourral, Magyarország legnagyobb borközösségével közösen szervezi. 

 

Bikavér Párbaj 2020

Stefánia Palota, március 6., 18:00 – 21:30

A rendezvény weboldala: https://borjour.hu/rendezvenyek/borjour-bikaver-parbaj-2020/

Az esemény FB-oldala: https://www.facebook.com/events/185131486202194/

A Bikavér Párbaj FB-oldala: https://www.facebook.com/bikaverparbaj/

 

(sajtóanyag alapján)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )