2012. április 6. – Az ihatóbb Magyarországért
Tavasz van! Hidd el, akkor is, ha a böjti szelek az arcodba vágódnak, és a kabátot fázósan gombolod vissza. Bortúra! Ünnepi! 4 éve járjuk az országot, és most mulatunk ennek kapcsán. Tehát, Bortúra 2012. április 28-án, irány Budapest szőlőskertje, Etyek. Ha már Etyek, akkor egy új versenyzőhöz kopogtatunk be, a Kertész Családi Pincészethez.
Szokásunktól eltérően egy képgalérát is megtekinthet az érdeklődő az ajánló végén!
Töltsünk együtt egy szép napot a Etyek borvidékén, látogassunk el a Kertész Pincészetbe, s kellemes társaságban kortyolgatva kóstoljuk e borvidék nedűit!
A Facebook-on itt csatlakozhatsz az eseményhez, oszd meg másokkal is!
Kik ők? Honnan jöttek? Nem messze a megyéből, Székesfehérvárról ruházott be Kertész Zoli. Beteljesítette vágyát a pincével, ráadásul nem is akármilyen borok kerülnek ki tőlük. Világversenyeken szereznek boraik érmeket, a 2009-es Chardonnay pedig bekerült a VinCÉn a nemzeti tizenegybe. Végigkóstoltam a repertoárt, hiszen borturistáimat nem engedem akárhová. Jó pár gyöngyszemet találtam a hosszú tételsorban az egyenletes minőség mellett.
Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen a feltörekvő etyeki Kertész Családi Pincészet ezüstérmet szerzett 2008-as évjáratú borával. Eredmények a 2012-es Vinalies nemzetközi borversenyen, Ezüst érem: Kertész Családi Pincészet – Kertész Családi Pincészet Etyeki Pinot Gris 2008
Vésd be a (bor)naptáradba: 2012. április 28. szombat
Jelentkezés, pénzbefizetés, további információ:
Nyulasi Gábriel István
e-mail: info@ihatobb.hu
Mobil: 06(30) 460 0372
Részvételi díj: 3300 Ft/fő
(Az árban benne foglaltatik a borkóstoló és egy egytál étel a pincészetnél)
A gazda nem titkolt célja, hogy olasz mintára elkészítse saját etyeki gyöngyöző- és habzóborait, frizzante-t. (Csak halkan jegyezzük meg, hogy a gazda éppen pezsgőkészítési tervei is már előrehaladott állapotban vannak) Természetesen a könnyed, gyümölcsös, „életélvezős” nedűk mellett komolyabb, fahordós érlelésű fehér és vörösborokkal is kísérletezik Monostori Balázzsal karöltve, aki a birtok szőlészetéért és borkészítéséért felelős. Az elképzelés egy igényes technológián alapuló mintabirtok létrehozása, kísérletezések az etyeki frizzanték világában, egy új, üdítő színfolt megteremtése a borvidéken. A nagy munka 2008 őszén vette kezdetét, közel 7 hektárról érkezett kiváló minőségű alapanyag a pincébe. Jelenleg szürkebarát, zöldveltelini, zenit, chardonnay, sauvignon blanc és pinot noir várja nagy szeretettel, hogy 2012-ben bemutatkozhasson az igényes borszerető közönség poharaiban. – kerteszpince.hu
Kertész Zoli, a gazda közvetlen ember, a látogatásomkor betoppant egy kedves ifjú hölgy, (készült is néhány kép róla) és rögvest kapott kóstolót a borokból. Ha az autópályán találkozol vele, nehezen tartod vele a tempót, mivel élvezi a sebességet. Nagylelkűen tölti borát, a hozzá betévedőknek, ez csak úgy jön nála, ami hosszú távon kiváló marketing is. Óriási bizonyítási vágy fűti, szeretné megmutatni, hogy világszínvonalú borokat képes készíteni. Megmutatni Etyeket kicsit másképp…
A Kertész Családi Pincészet egy igazi „szerelemgyerek”. Szülei egy sikeres székesfehérvári üzletember és felesége, Kertész Zoltán és Ágnes. A házaspár mintegy tíz éve visszajáró vendég Etyekre, megismerték, megszerették a vidéket és lakóit, vincelléreit és boraikat. Egyre többször kapták azon magukat, hogy a stressz elől menekülve bizony a hétvégéket rendre Etyeken, ebben a csodálatos sváb faluban töltik. – kerteszpince.hu
Bortúránk egyedi lesz, a kötelező körök után lesz lehetőség fakultatív kurzusokra. Most egy jót mulatunk a szép tavaszban!
Utazás autóbusszal, indulás és gyülekezés: Budapest XI. ker., Kelenföldi pályaudvar a Volánbusz-állomás (a pénztár előtt) Időpont: 2012.04.28. szombat,10 óra 00 perckor