A Bamba Marha Burger Budapest és a Gallicoop Zrt. együttműködéséből született meg az egészséges burger

Nyulasi Gábriel István írása
Egész novemberben Bamba Pulyka Burger
Egyedi ajánlattal jelentkezik a Bamba Marha Burger Budapest novemberben; a Gallio prémium pulykahússal készül a „Hónap ajánlata”. A Bamba Marha Burger Bár és a Gallicoop Zrt. együttműködése igazán finomra és egészségesre sikerült. Szeretjük a jó burgert: katt ide!

Magyar burgerbe magyar hús
Hamburger pulykából, igen! Magyar burgerlánc és magyar pulyka kollaborációjából született ez az új burger. Fenntartható és egészséges pulykahús kerül a a 100%-ig magyar burgerekbe. Hiszen a Bamba Marha Budapest 100%-ig magyar tulajdonosú és a legnagyobb ilyen a fővárosban. A GALLICOOP számára a legfontosabb, hogy a fogyasztóik minden alkalommal megbízható minőségű, friss pulykahúst kapjanak, amit innovatív, változatos és élvezetes formában állíthatnak az asztalra.

Jancsa Jani több évtizedes burger-tapasztala
A Bamba Marha Burger Budapest egyik tulajdonosa és kulináris vezetője Jancsa Jani, aki társtulajdonosként alapította a céget 2015-ben. Jancsa Jani kiemelte, hogy az idén 10 éves cégcsoport több kollabot is tervez, mert nagyon inspiráló számára, amikor két márka egyesüléséből egy új minőség születik. Minden hónapban van egy különleges ajánlatuk és novemberben a pulyka került a fókuszba. Régen, vagyis 2016-2017-ben volt utoljára pulykával készült burgerük. A fehérhúsra gondolt rögtön a kulináris vezető kísérletezés közben, mivel a cég profilja 80%-ban vöröshúsra épül.

A burger pulykából roppant egészséges!
Nagy Erzsébet a Gallicoop Zrt. marketing vezetője olyan dolgokra világított rá a pulykahús kapcsán, amelyek az újdonság erejével hatottak. A pulykahús nagyon kevés zsírt tartalmaz és mellette tele van B vitaminokkal és cinkkel és aminosavakkal, gigantikus proteinforrás. Hihetetlenül egészséges és tulajdonképpen a csirke és a sertés közé sorolható a malackához közelebb állva. Könnyen emészthető és hipoallergén, vagyis egy igazi superfood! Szó szerint szívből tudja ajánlani a pulykahúsból készült termékeiket!

Sosem tudtad, de a pulyka bizony egy kétszínű állat! A pulykában van vörös és fehér hús rész is! Emiatt bizony a borválasztásnál is lehet akár testesebb vörössel vagy akár könnyebb fehérrel is kísérletezni a legtökéletesebb bor-étel harmónia elérése érdekében.

A Gallicoop Zrt. márkája a Gallio és a széles szortiment a pulykatermékekből a darálthústól a pástétomokon, panírozott termékeken keresztül a szalámiig tart. Kizárolag magyar pulykahúst dolgoznak fel szarvasi központtal. Kétféle pulykadarálthúst forgalmaznak és a burgerbe a light verzió kerül, amely a fehérhúsból készül. A táplálkozási szokások változásával egyre nagyobb teret nyer a pulykahús a gasztronómiában. Amire büszkék, hogy a magyar pulykát az egész világon forgalmazzák.
Burger hús csak jól átsütve
Pulykánál a húspogácsa teljesen átsütve kerül bele a burgerbe, illetve a darálthús teljesen natúran, fűszermentesen érkezik a Bamba Marhába. Sütés közben kapja meg az eligazítást fűszerekből.

Mi kerül a Pulyka Burgerbe?
Mi kerül bele és milyen az ízhatások? Egy jó adag olvasztott brie sajt megy a burgerbe és a diós karakterisztikája nagyon jól passzolt a többi összetevővel, de különösen a pulykahússal alkot kiváló párost. A majonéz sem akármilyen, amely az íztengelyt egyengeti, hanem diós és zsályás extrázást kapott. Nincsen burger gyümölcs nélkül ezért kerül bele egy kis áfonyadzsem is, amely a még az édes-sós harmóniának ad egy löketet, és a brie sajttal pedig generálkivitelezést hajt végre az ízlelőbimbókon.

Kellenek a csavarok a sztoriba…
Kellenek a csavarok a történetbe! Római saláta a zöldséghívőknek, pirított hagyma az íze kedvéért és ad a textúrának is egy réteget. A fahéjjal grillezett bacon pedig szépen izmosítja az amúgy fitnesz jellegű találkozást, illetve ad a karácsonyi hangulatra készülőknek is egy kis flasht.

Burger harapás után
Ahogy az összetevőknél leírtuk jó kis harmóniák, csavarok állnak össze az ízlelőbimbókon. Viszont figyelmeztetés, ez a burger egészséges, ez a burger nem nyom el. Ne keresd benne a marhahúsos energiákat, azt a zsírosságot és szaftot. Könnyű és finom és elegáns ez a burger, nem terheli meg az emésztőrendszered! Úgyhogy mi biztosan rákóstolunk még az első találkozás után, mert a mai egy exkluzív kóstolás volt. Mi szeretnénk találkozni a Bamba Pulyka Burgerrel a hétköznapokon is!

Köszönjük a meghívást a Bamba Marha Burger Budapest és a Gallicoop Zrt. képviselőinek!
Kedved támadt műkedvelőként otthon a burgert összerakni?
A receptúra:
A Bamba Pulyka Burger receptje
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 4 db burgerzsemle
- 500 g Gallio pulyka darált hús
- 140 g brie sajt
- 8 szelet bacon
- 8 g őrölt fahéj
- 120 g római saláta
- 100 g pirított hagyma
- 80 g áfonyadzsem
- 100 g majonéz
- 30 g darált dióbél
- 2 g szárított, aprított zsálya

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )



