2010. december 9. – Nyulasi Gábriel
Herczeg Ágival egy konyhában? Minden bizonnyal izgalmas lehet a tapasztalt borszakértő hölggyel együtt kóstolni a bor és ételpárosításokat. Ezt az élményt nem tudjuk garantálni, ám most szert tehetsz Ági legújabb könyvére: Borok a konyhában. Nálunk megnyerheted a könyvet a szerző dedikálásával együtt.
A könyv
A legújabb gasztrokönyv különlegességét a felfedezés izgalma adja, a hihetetlen kóstolási mennyiségekből áradó tapasztalat. Ha te is a konyhában időzöl, egy vagy több palack borital társaságában, nem kell félned a kísérletezéstől. Meg is ihatod a borokat, de sokkal több lehetőséget kínál az ízkombinációk végtelen világa. Borozz és főzz, főzz és borozz, és mindenek előtt kóstolj, kóstolj, kóstolj, és ízlelőbimbóid fényre derülnek!
Mit kell tenned, hogy megnyerd a könyvet, hogy a fa alatt már ne kelljen nélkülöznöd ezt a hiánypótló kiadványt?
A játék
Csupán regisztrálnia kell a következő címen, egy elküldött e-mail segítségével: borjatekos@gmail.com a következő szöveggel: „Borok a konyhában, ajkunkból ki se fogy a bor ma!” Illetve, a játékos írja le a kedvenc bor és étel párosítását. (Természetesen, nem kérünk több oldalnyi irományt attól, akinek ehhez nincs kedve, elég egy mondat is, amelyben szerepel a bor és az étel megnevezése. Aki szeretné hosszabban kifejteni az élményét, azt is nyugodtan megteheti. Sorsolunk a legszínvonalasabb írások beküldői közül is.)
Kérjük az e-mailben feltüntetni a játékos pontos nevét, és telefonszámát.
Legfrissebb hírek, információk: Klikkelj ide és csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért mozgalomhoz a Facebook-on! A nyerteseket december 20-án e-mailben értesítjük.
Nyerteseink:
Ambrus Ágnes és Brockhauzer Emma
Részlet, Brockhauzer Emma beküldött történetéből: „Hanem ez a bor. Ez olyan, hogy ehhez még hurkát kolbásszal is ennék. Igen, legyen ez: egy igazi gumicsizmás disznóvágás, reggelire az isteni sült vér tojásos agyvelővel, majd egy kékfrankos öblítésként. Aztán folytatódhat az ihaj-csuhaj, a hurkatöltés, a tepertő (máshol: töpörtyű) sütés, a jókedv, a nagyi kalácsa, a zene, az estebéd és a pirospozsgás arcú asszonyok, oszt még hozzá az 50 fokos szilvapálinkától dalra fakadó férfiasság. Nyersen. Hogy úgy mondjam: kékfrankosan.”
Milyen bort választanál az ételedhez? Milyen bort választanál az életedhez?
A szerzőről
Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust végzett nemzetközi borakadémikusa, WSET Certified Educator címmel rendelkező oktatója. 10 éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban, és oktat. A 2010-es Borkalauz egyik szakértője, dolgozik szakfordítóként és lektorként is. (www.alexandra.hu)