Első Rozé Mozi a Vinopianoban – A tizenegyes sikersorozat!

2015. május 16. – Nyulasi Gábriel István

A kapus félelme a tizenegyesnél… Van egy ilyen című Wim Wenders film is amely 1972-ben készült. Félünk. Sok dologtól, pedig nem kellene. Mi is féltünk kissé, amikor összeállt a tizenegy bor listája. Vajon mindegyik jó lesz? Vajon jöttök elegen? Vajon a film elindul rendesen? Nem lesz sok ez valahol? Mint annyi félelemről, erről is kiderült, hogy alaptalan. Frenetikus sikerrel lepett meg minket a rendezvény, azért gondoltuk, hogy működni fog a rózsaszínű világ, dehogy ennyire… Részletek a cikkben!

Túl a félelmeken…

Május 13. Szép dátum, filmszerda borral keresztezve, ebben már voltak tapasztalatok a KultPincében. A VinoPiano szűz helyszín volt, még nem próbáltuk a borokat mozgóképpel elegyíteni. Hihetetlenül gyorsan alakult ki a terv, de szerencsére maradt idő a kivitelezésre.

Erős kampánnyal készültünk és a borászatok is kitettek magukért, mindenhonnan, ha az utolsó pillanatban is, de megérkezett a bor. Megérkeztek a vendégek is, vagy negyvenen is hörpölték a rózsás bort és nézték a filmet.

Rosalia, Te mindenem!

Szóval bor és mozi a receptúra adott volt. Emeltük a tétet és a Rosalia is besegített, ezúton köszönjük a Borfesztivál csapatának, hogy támogatták a rendezvényt.

Amélie is rozét nyelne…

A filmmel nem lehetett mellényúlni, hiszen Amélie csodálatos élete, ahogy a címében is hordozza, tényleg hatásos. A film közben két szünetet is tartottunk, hogy közben borokat mutassunk be. Beszéltünk a jó rozékról és sorban jöttek is, mindenféle ahány termelő annyi.
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
A csodálatos tizenegyes

Tarjányi gyöngyöző rozé Rubin 2014

Nyitásnak jött,  Ez Eger, jó bubik, pici epervelő és zsupsz, már kérjük a következő pohárral, de hoppá még 10 másik van hátra! (Pinot Noir és Merlot)

Miss Rozé Podmaniczky Rozé 2014

A második, elegánsan filigrán málnácska a Balcsiba mártva. Cuppantás a címkén, na egy kis szódát még nem kérünk az elején. (Pinot Noir)

Hujber Rozé 2014

Szintén Balaton, testet ad a Cabernet, ami éppen érni kezdett benne. Olyan kis bakfis rozé, de jó friss! (Merlot és Cabernet Sauvignon)

Linbrunn Rozé 2014

Villányi vesszőkről, az évjárathatás élő példája, de egyben van az elegancia, a finomság. Csillagok közé is vinnénk Katinka! ( Pinot Noir)


Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
Gál Szőlőbirtok és Pincészet Rozé 2014

Igazi mestermunka, úgy árad belőle az intenzív  gyümölcsösség, na kérem itt gurulnak a málnák, szamócák akár Piroska felborult kosarából. (Kékfrankos)

Geszler Pincészet Rozé 2014

Túl a félidőn, egy kis nyalókás élmény. Bár a pince móri a bor Etyek-Budai… Félédes, és az egyensúly megmarad, a cukorka jól áll neki! (Pinot Noir)

Lukácsy Pince Rozé 2014

5-6% barrique hordóban érlelődött a borunkból és ez érződik is rajta. Hordófűszer, füst, pici csersav, egy leheletnyi. Hisszük, hogy ezt a rozét 2016-ban is meg lehet kóstolni. A Strázsahegyről, a Kunságról, Monor mellől érkezett a tétel.

Balla Géza Rozé 2014

Határon innen vagy túl, az Arad-Ménesi terroir egy oktávval mélyebbre színezi az összes ott termett bort. Ez a bor lett a zamatrozé! Húsos  bor, Csipkebogyó, áfonya is benne egyesül. (Fekete Leányka, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos)

Fabro Pince Siller 2014

Végre Siller és szűretlen és derítetlen, kissé kusza, de egyben van. Már várjuk, hogy a valódi palackozása megtörténjen. Jó a savgerinc, a Sillerfesztivál esélyese. Tolnai borvidék, Paks.(Kékfrankos)

Fabro Pince Siller 2013

Vajon bírja a Siller több évig? És tudja és tudja és már lassan 2 éves, de teljesen rendben. Érett a bor, de még van benne gyümölcs. Meggy és korai cseresznye jó pirosan. (Kékfrankos)

Mayer Pince Siller 2014

Öt napig volt a héján és ez látszik is. Ez már kérem majdnem vörösbor, jó fűszeres illat és zamat. Rétegek tárulnak fel, itt már picit gondolkodni is kell. (Cabernet Sauvignon és Zweigelt)

Soha rosszabb tizenegyes sort ebből az egyre mélyülő rózsaszín világból. Minden bor a helyén volt, minden lövésünk gól lett, nem kapufa, hanem bevágódott a laszti a hálóba!

Köszönjük!

Köszönjük a Pincészeteknek és a VinoPiano csapatának és nem utolsósorban a nagyon kedves Vendégeinknek, akik konstruktívan és kedvesen végig élvezték ezt a négy órát, amíg a bemutató tartott. Már készülünk a következő dobással, gyertek el!


(Ha tetszett a post, csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért vidám közösségéhez a facebookon ITT )