2012. augusztus 26. – Az ihatóbb Magyarországért
Beharangozónkban egy kis képgyűjtemény az előző évek élményeiből. Ha ősz, ha szeptember, akkor Borfesztivál. Igen a nagybetűs, akár az élet, a kültéri boros események ékköve. Összegyűlünk a Budai Várban egyszer egy évben, hogy a közös szenvedélyünknek hódoljunk egy ihatóbb Magyarországért! Most a központban az ifjúság, a jelmondat: Fiatalság, borosság! Te ott leszel? Van már jegyed? Velünk is nyerhetsz majd, csak figyelj!
Időpont: 2012. szeptember 12-16.
Helyszín: Budai Vár
Hogy nyerheted meg a belépőket a Borfesztiválra? Csupán regisztrálnod kell a következő címen, egy elküldött e-mail segítségével a borjatekos@gmail.com -on a következő szöveggel: “Fiatalság borosság!” Kérjük az e-mailben feltüntetni a játékos pontos nevét, és telefonszámát. Sorsolás: 2012. szeptember 10-én. A nyerteseket e-mailben értesítjük.
A nyertes, aki mindent visz: Lipokatity Tímea – Gratulálunk!
Az ihatóbb Magyarországért elérhetősége (és a további képek) a Facebook-on ideklikkelve!
Évről évre megújul a rendezvény, valamit mindig kitalálnak a szervezők! Mi lesz idén a Borfesztiválon?
FIATAL BORÁSZOK A BORFESZTIVÁLON
Felnőtt a második generáció. (Talán) mindent tudnak a szőlőről, borról, az apró családi titkokról. Közülük páran már biztosan megkapták szüleiktől a nagy pincekulcsot is. Most rajtuk a világ szeme, eljött az idő, hogy megmutassák, ők milyen bort tudnak készíteni. Diktál a divat, a legújabb trendek, de a mi fiatal borászaink érzéssel, óvatosan frissítenek a receptúrán. Boraik naprakészek, ám a tradíció ízei épp úgy dominálnak bennük, mint elődeik boraiban. Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a fiatalok. A fiatal borász személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon.
FESZTIVÁL ÉTTERMEK
Bemutatkoznak a fesztivál éttermek. Szeptember 7-17. között Budapest legjobbjai közül 17 étterem készít 5 fogásból álló menüsort. Minden fogás az azt megálmodó főszakács stílusát tükrözi, és minden fogást tökéletesen kiegészít egy gondosan kiválasztott bor. A Table Free Budapest segítségével egyszerű az asztalfoglalás.
GASZTRONÓMIAI KÍNÁLAT
Minőségi gasztronómia vár mindenkit kirobbanó formában. A vendégek nyári horvátországi emlékei elevenednek meg a díszvendég, Horvátország jóvoltából a fesztivál zenés szigetén, ahol a régiók jellemző alapanyagai, ételei kerülnek asztalra. Öt napon át a frissen szelt dalmát sonka és a délszláv konyha emblematikus fogásai csábítanak. Egy lépésre tőlük a hozzájuk illő könnyű, horvát borok úsztatják meg a halat s mi jó falat: pljeskavica Malvasiaval és még temérdek felfedezésre váró íz invitálja a kalandra éhes látogatót. (www.aborfesztival.hu)
Borfesztivál, immár 21. alkalommal, jobb társaságokban már sikk eldicsekedni, hogy ott voltál Te is. Az emberek divatból is elmennek egy ilyen rendezvényre. Soha rosszabb divatot! Lehet, hogy belőlük lesznek a legtudatosabb, leglelkesebb borfogyasztók. Lehet, hogy épp ott kedvelnek meg egy új bort, fedeznek fel egy új borászt. Valahogy el kell kezdeni! Ha szereted a magyar borokat, akkor mindenképp ott a helyed, tán jut Neked is egy pohár!