2010. február 9. – Nyulasi Gábriel
Alessandro Sparta a Hotel President kapcsolattartója, valamint a La Rosa étterem tulajdonosa is egyben. A gasztronómiába édesapja vezette be, akinek önálló étterme volt Münchenben. Az olasz apától – Franko Sparta, aki szintén az étterem tulajdonosai közé tartozik – és magyar anyától származó fiatalemberrel beszélgettem, aki így vallott terveiről:
„A kreatív konyha, amely a La Rosa előtt itt működött, nem volt túl sikeres. Valahogy az emberek féltek élni a lehetőséggel, így nem lett népszerű a hely. Tavaly ősszel vetődött fel az új irány terve, majd decemberben az ötleteket már tettek is követték. A mediterrán hagyományokat követve egy olyan őszinte, teljes szívvel működő konyhát akarunk megjeleníteni, mely az igazi olasz mentalitást követi.
Az étteremnek második otthonná kell válnia, tehát rugalmasan viszonyulunk a vendégek kívánságaihoz, bármit megfőzünk, ha van hozzá alapanyag. Természetesen azt is, ami nem található meg az étlapon. El kell kerülni az egysíkúságot, hogy mindig frissen, változatosan fogadjuk a vendégeket. Bár elég nehézkes most a piac, hosszútávon gondolkodunk, így az áraink is barátságosak. Ha sikerül terveinket megvalósítani, elégedettek leszünk, és elérjük legfőbb célunkat is, hogy a vendégek boldogok legyenek!”
Budapesten a VI. kerületi Ó utcában, az ex-Segal étterem helyén nyitotta meg kapuit a La Rosa, amely szicíliai ízekkel és spanyol/mediterrán hatásokkal várja az érdeklődőket. A La Rosa olasz és magyar szakácsokat is foglalkoztat, a kreatív séf pedig a nemzetközileg ismert és elismert Vlad Riskov, aki olyan éttermek indulásánál volt jelen, mint a Baraka, a Goa, a Dunapark, az Artesano, és a Bonfinikert.
Az étterem tulajdonosai Jarabek Bence (Ex-Artesano) és a szicíliai Franko Sparta, együttműködő partnerei pedig a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület és a Polai Tánciskola. Az Olaszországból és Spanyolországból származó alapanyagok mellett hagyományos magyar és nemzetközi ízekkel napi menü is lesz, mindemellett az étterem ügyel majd a szezonalitásra és a regionalitásra is. (Lucullus BT.)