2011. április 30. – Nyulasi Gábriel István
Több mint egy félévig kellett nélkülöznünk a Borbíróság Éttermet, szerencsére mától (04.27.) ez az állapot megszűnt. Sok-sok kellemes bor és étek élményem fűződik ehhez a vendéglátó-ipari egységhez. Április 26-án, a nyitás előtti estén mindenkit vártak a megújult étterembe, hogy egy pohár finom bor és némi ropogtatnivaló társaságában koccinthasson a Borbíróság egészségére. A nyitás hangulatáról, mindenkit megelőzve, garantáltan friss képanyaggal jelentkezünk!
A szünet alatt az étterem belső terét kitatarozták, műszaki állapotát korszerűsítették, illetve konyhájának felszerelése teljes megújuláson ment keresztül. A Borbíróság a felületes szemlélődőnek voltaképpen mit sem változott, hiszen az új tulajdonosok megtartották az étterem eredeti atmoszféráját.
A nyitás előtti estén a Borbíróság egy remek partit rendezett, melyre szeretettel várták a kedves rokonaikat, barátaikat, üzletfeleiket. Tódult is a nép rendesen, zsúfolásig megtelt a pult előtti tér, és tujákkal árnyalt teraszon sem maradt üres hely. A ropogtatnivalók melyekre ezúttal a Ház vendége volt mindenki:
1. Mini cézársaláta krutonnal, baconnal, parmezánnal
2. Kecskesajt oliva tapenáddal, hagymacsírával
3. Gazpacho pirított kenyérrel
4. Csirke satay dippel
5. Mini túrógombóc
A falatkákhoz jó magyar borokat kínáltak a szomjas vendégeknek. A Vásárcsarnok oldalában az est előrehaladtával egyre felszabadultabb lett a hangulat. Igazán kellemesre sikeredett a nyitó-buli, csak így tovább Borbíróság, gondoltuk magunkban.
Mi szurkolunk a Borbíróság Étteremnek, hogy a nem túl rózsás gazdasági körülmények ellenére sikerre vigyék elképzeléseiket. Hiszen egy olyan hely ahol jó a konyha, és ez széles borválasztékkal párosul, úgy hiányzik, mint egy falat kenyér az úri közönségnek. Most már rajtunk a sor, hogy újra megismerjük a helyet, tehát Borbíróságra fel! Az ítélkezés folytatódik!