2016. február 24. – Az ihatóbb Magyarországért –
Újra összegyűlünk, hogy megbeszéljük a dolgokat… Van bormarketing? Mi lesz a borászat jövőképe? Milyen fejlesztések várhatóak, illetve csökkenthetőek az adminisztrációs terhek a borágazatban? Mi lesz Tokajjal? És a gasztronómiánkba vetett bizalom jogosnak tűnik? Talán együtt megtaláljuk a válaszokat, a lehetőség adott… Részletek, jelentkezés cikkünkben…
„Egység, közösség, eredetvédelem”
2016. március 3-ra konferenciára hívják a borászokat, szakújságírókat, jogászokat, kormányzati szervek képviselőit, bormarketing szakembereket és minden érdeklődőt, hogy megvitassák az aktuális borjogi kérdéseket és párbeszédet kezdeményezzenek a hazai bormarketing irányvonalairól. Az esemény szervezője dr. Prónay Bence, jogász és Rókusfalvy Pál, borász, marketingszakember.
A Miniszterelnökséggel együttműködésben szervezett konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak. A rendezvényt a Boscolo New York Palota Róma termében tartják. Jelentkezni lehet a www.borjog.hu/konferencia oldalon; a produkcio@roxer.hu címen; illetőleg a www.aborkonferencia.hu
oldalon.
***
A KONFERENCIA RÉSZLETES PROGRAMJA
9.30 órától
MEGNYITÓ, SZAKMAI KÖSZÖNTŐ
Kis Miklós Zsolt, Miniszterelnökség, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár
MODERÁTORI KÖSZÖNTŐ
Rókusfalvy Pál
10.00-10.25 Megújul a HNT – A magyar borászat jövőképe
Előadó: Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
10.25-10.50 Tokaji jövőkép / programok tervek a szőlőbor ágazat fejlesztésére
Előadó: Héjj Dávid, miniszterelnöki biztos
10.50-11.05 Kávészünet
11.05-11.30 Ágazati összefogás – közös stratégia, közös lehetőségek
Előadó: Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató helyettese
11.30-11.55 Jövedéki szabályok változása – jelentős könnyítések a szőlőbor ágazat számára
Előadó: Dr. Bogdány Viktor tanácsadó, Nemzetgazdasági Minisztérium
11.55-12.20 Az eredetvédelem jelentősége a magyar borászatban
Előadó: Gál Péter, Földművelésügyi Minisztérium; eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár
12.20-12.45 Az európai agrártermékek promóciója, a borászat lehetőségei.
Előadó: Sárecz László, tanácsadó, Földművelésügyi Minisztérium
12.45-13.40 Állófogadás
13.40-14.05 Adminisztrációs terhek – eredmények, elvárások
Előadó: Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
14.05-14.30 Hagyomány, minőség, ár
Előadó: Szepsy István, borász, Szepsy Pince
14.30-14-55 Magyar bor a gasztronómia szolgálatában – Bocuse D’or
Előadó: Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke
14.55-15.10 Kávészünet
15.10-15.35 A Junibor működése, céljai
Előadó: Hernyák Tomi és ifj. Gál Tibor, a Junibor elnöke és alelnöke
15.35-16.00 Wine in Moderation / ”Mérsékelt borfogyasztás” mozgalom – a borágazat társadalmi felelősségvállalása
Előadó: Stylianos Filopoulos, Igazgató – Wine in Moderation
16.00-16.25 Potenciál a magyar bor külföldi kereskedelmében – lehetőségek és realitás, Antinori tapasztalat és személyes gyakorlat
Előadó: Simone Tacconi, jelentős itáliai borházak képviselője (Barone Ricasoli, Avignonesi, Badia a Coltibuono, Tenuta di Biserno,…)
16.25-17.25 Bormarketing kerekasztal – Téma: „Stratégia és finanszírozás”
Irányított kerekasztal beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:
Balassa István (borász, Balassa Bor)
Ditz Edit (nemzetközi borakadémikus)
Frittmann János (borász, Kunsági Borvidék, a HNT elnökség tagja)
Heimann Zoltán (borosgazda, Szekszárdi Borvidék, a HNT elnökség tagja)
Horkay András (az Országos Borszakértő Bizottság elnöke)
Új Péter (főszerkesztő, 444.hu)
További információ, jelentkezés:
tel.: +36 /23/ 50-1234