Kávébár Bazár 2015 – Nyerj belépőt!

2015. február 14. – Az ihatóbb Magyarországért

Már csak egy hét Emberek! Mindenki ki a Kávébár Bazárra! Most már stabil pont a naptárunkban az évenként a csodás Corintiában megrendezésre kerülő gigarendezvény. Kávébárrá alakul a hotel, de jó is lesz! Itt bizony kávéban és mindenféle egyéb italban (borokban is) tobzódhat a publikum! Azt hallottad, hogy Csernusnak van bora? De azt, hogy van saját kávéja is? Erről is lesz előadás, és közben bajnokságokban csapnak össze a legjobb pohárnokok, baristák, koktélkeverők…Cikkünk most kettő az egyben 2 in 1, vagyis játék is és beharangozó is…

Tovább a cikkre ->

Egy új könyv az igazi bubikról – Megtanulni pezsgőül…

2015. február 8. – Gál Fruzsina

Még decemberben került bemutatásra a Gerbeaud cukrászda patinás falai között Niszkács Miklós új könyve, mely nemes egyszerűséggel A pezsgő címet viseli. Az ünnepi készülődésben, a szilveszteri hangulat (pezsgőt is érteni és tudni akaró) megalapozására jó útitársat kaptam (volna) a kezembe ezzel a könyvvel, ám megvallom: inkább élvezeti alapon álltam hozzá ünnepi pezsgőimhez, mintsem „tudós” módon, megértve azokat.

Tovább a cikkre ->

6. Borjour Magnum – 2015.02.14.

2015. február 4. – Az ihatóbb Magyarországért

BORJOUR MAGNUM! Csupa nagybetűvel! Az év legnagyobb beltéri borkóstolója, megvan már a jegyed? Immár ebből is a hatodik, ami még mindig szép nekünk és még nagyon sokunknak. Hiányozna, ha nem lenne, Borjour Magnum márpedig kell nekünk! Lesz Valentin-napi meglepetés sorozat, hiszen pont akkor van a rendezvény… és sok-sok bor és élmény ahogy azt már Sebiéktől megszokhattuk. A jeles alkalommal megszólaltattuk „Mr. Borjourt” vagyis Nagy Sebestyént, a szervezet motorját, aki újságot ír, borszakért, most már a bortermelésben is részt vesz és még ezer dologgal foglalkozik….

Tovább a cikkre ->

Sikerrel mutatkozott be a Business Wine!

2015. február 3. – Az ihatóbb Magyarországért

Szeretjük az új kezdeményezéseket, hiszen a borkóstoló rendezvények kevés kivételtől eltekintve előbb-utóbb unalomra hangolódnak. Hasonló borászatok, hasonló eseményen, hasonló közönséggel… A Business Wine, mint friss erő jelent meg a borkóstolók piacán és rögtön közönségre talált. Mondjuk szerencséje is volt a rendezőknek, nem kellett megküzdeniük már bejáratott rendezvénnyel. Vagy mondjuk körültekintőek voltak és tisztán, jó időben, érthetően kommunikálták, hogy mire vállalkoznak.

Tovább a cikkre ->

A Fabro Csoda – Mágikus avató a pincében

2015. január 31. – Nyulasi Gábriel István –

Naprendszer, Föld, Európa, Magyarország, Tolnai Borvidék, Paks, Sárgödör tér, és meg is érkeztünk a Fabro Pincéhez. Ahol már tudtuk, hogy van a pincének egy felszentelt sarka, ám nem olyan rég különleges jótékony energiát fedeztek fel a pincerendszer egy másik pontján. Ezért kezdtük ilyen messziről a közelítést, mivel a kvantum tér a Világmindenség alkotó eleme. Tavaly évvégén a Fabro Pince felavatta azt a pilisi faragott mészkősziklát, mely képes a gyógyító energiákat összegyűjteni és felerősíteni. A csoda itt van közöttünk, tehát aki gyógyulni és kikapcsolódni vágyik, mindkettőt megteheti a Fabro Pincében.

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Az első Nemzeti Bor Maraton

2015. január 30. – dr. Gál Fruzsina –

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz. Bor és futás?Menni fog? Máig lehet kedvezményesen nevezni! (01.30.) Miről is van szó? Megtudhatod az egyik legsportosabb tudósítónktól…

Tovább a cikkre ->

6. Nagy Furmint Február Kóstoló – 2015.02.05.

2015. január 27. – Az ihatóbb Magyarországért –

És most már nemsokára elmerülünk újra a Furmint tengerben. Egy igazán prémium kóstolón, már nagyon várjuk! Neked már megvan a jegyed? Felsoroljuk ebben a posztban a kiállítókat, interjút közlünk…Tudod, hogy a Nagy Furmint Február Kóstoló volt minden mostani prémiumkóstoló alapja és őse? A helyszín a szokásos a Vajdahunyad várában található Mezőgazdasági Múzeum és a színvonal is reméljük! Ha Kézdy Dánielen múlik, akkor mindenképp! Ő az ötletgazda miatta vannak ezek a kóstolók, és most bónuszként ebben a cikkben válaszol a felmerülő kérdéseinkre!

Tovább a cikkre ->

Geisenheim egy estje Pesten – Milyen a német boroktatás?

2015. január 27. – Az ihatóbb Magyarországért –

Bukovics Martin, aki többek között a Bormandinert is vezeti honunkban egy izgalmas sajtótájékoztatóra invitált. Martin amúgy nemzetközi borgazdaság szakon most első éves Geisenheimben. A Lumen kávézóban gyűltünk össze, hogy magyar és német borokat kóstoljunk, miközben meghallgattuk, hogy miért jó odakint Németországban elmélyedni a szőlő és borágazati képzés rejtelmeiben.

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Új egyedi boros palackok a piacon! Glass is life!

2015. január 25. – Az ihatóbb Magyarországért

Megkaptuk az új borospalackot, elég innovatív módon futár hozta a palackot (rozé borral) egyenest a kezünkbe, melynek a nyakán ott fityegett egy pendrive a sajtóanyaggal. Egyelőre csavarzáras kivitelben készülnek és a gyártó leginkább a fehér és rozé borokhoz ajánlja, hiszen abban látszik a mintázat leginkább. Az Orosházi Öblösüveggyárban készülnek az új palackok, nagyon friss a dolog, az első palackok 2014 végén készültek el. Ez egy elég egyedi palack, de a gyártó szerint minden belsőmintás palack egyedi a gyártástechnológia miatt…

Tovább a cikkre ->

Egyujjas kesztyűben, forralt borral – Jégvirágtól Borvirágig Monoron

2015. január 24. – írás: Szabó Berni, fotó: Nyulasi Gábriel István –

Mi már annyiszor írtunk a Jégvirágtól Borvirágig rendezvényről, meg általában a Strázsahegyről, hogy gondoltunk egyet és meghívtunk egy idegent. Jó, annyira nem „idegen”, hiszen borrajongó, a Pécsi Borozó tudósítója az illető hölgy : Szabó Berni. Ám a vidéken még sosem járt, a forralt boros gasztro kalandozás meg még inkább ismeretlen volt előtte. Szűz kéz, szűz száj szerencsét hoz, nem volt ez másképpen most sem! Fogadjátok szeretettel a 6. Jégvirágtól Borvirágig Fesztiválról a legfrissebb tudósításunkat!

Tovább a cikkre ->