VinCE Budapest Wine Show 2015

2015. február 27. – Az ihatóbb Magyarországért

VinCE 2015-ben is! Még nem voltál soha? Na, ne hülyéskedj már! Ezt nem hiszem el, és te a szakmában dolgozol? Hogy mégsem, Te csak szereted a jó borokat és már voltál kóstolókon. Hát akkor meg főleg itt a helyed, ott ahol három napra koncentrálódik a hazai és a külföldi borvilág. Igen jól hallottad EZER BOR! Oszd be, kb. napi 333, úgy nem is olyan sok! Siess mert már alig van jegy!!! És még mi lesz? klikk a cikkre!

Tovább a cikkre ->

A Titok Galériában újra együtt borozott Bécs és Budapest

2015. február 26. – Nyulasi Gábriel István

„Das Land ohne Kunst ist wie ein Garten ohne Blumen” (Zichy Edmund) – milyen igaz! Magyarul annyit tesz, hogy „Az ország művészet nélkül olyan, mint egy kert virág nélkül”. Ezt rögvest átültethetjük boros hasonlatba, az ember vagy egy ország bor nélkül… A Bécsben élő Adriana Daly-Peterova kurátor szervezett kiállítást a Titok Galériába osztrák művészek közreműködésével. A borokat Etyek és Balatonföldvár adta: Anonym és Podmaniczky Pincészetek jóvoltából Az ihatóbb Magyarországért szervezésében.

Tovább a cikkre ->

Furmint a négyzeten – Furmint Február 2015

2015. február 24. – írás: Szabó Berni, fotó: Nyulasi Gábriel István

Február 5-én a Vajdahunyad várban közel 150 furmint sorakozott fel, hogy újra megmutassa magát, és azt, hogy mit is tud ez a fajta Magyarországon, mennyire széles a repertoár akár terroirt, akár borkészítési stílust tekintve. Az ország minden területéről jöttek a borászok, pincészetek, hogy bemutassák boraikat mind a szakmának, mind a nagyközönségnek egyaránt. Idén ez 80 kiállítót jelentett. A legtöbb tétel 2012-es és 2013-as volt, de már nagyon ígéretesnek tűnő ‘14-es hordóminták is megjelentek a sorban.

Tovább a cikkre ->

Last minute helyek! BORJOG ÉS BORMARKETING 2015 KONFERENCIA

2015. február 23. – Az ihatóbb Magyarországért

Jó, ha egy szakma beszélget magával, vagy magába néz. Esetleg több szemszögből látja a borjogi és bormarketing helyzetet. Sokan azt mondják, hogy igazi bormarketing nincs Magyarországon. Mindenki magának kapar valamit és igyekszik a „sika-kasza-léc” menetrenddel dolgozni. Mások szerint, senkiháziak kezében van a borszakma. Szerinted így van? Mi a helyzet, mi folyik itt a bor körül? Erre és hasonló kérdésekre is válaszokat kaphat a konferenciára látogató. Részletek cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Itt a Csernus kávé: A Depresso!

2015. február 22. – Nyulasi Gábriel István

42, Big blue, Eger, kávé, bor, ez mind összefügg és a titokra fény derült. A KávéBár Bazáron mutatta be új termékét Csernus doktor a tőle megszokott lazasággal tartott előadás keretében. Vagyis inkább pici pszicho terrorral kísért felvezetés volt, amit harmonikusan megspékelt a személyes élményeivel. Éppen csak alapjáratra kapcsolta a „szopórollert” ez részéről egy csuklómozdulat volt, ennél ő sokkal nagyobb nyomást tud teremteni. Ám erre most nem volt szükség, hiszen a főszerep a Depresso kávét illette meg. A Depresso Csernus doki új kávé termékcsaládja, ami egyben az Egerben most (február 24. !!!)megnyíló kávézó és bár neve is.

Tovább a cikkre ->

10 éves a Prestige Reserve! – 100 milliót kapnak a magyar borászatok!

2015. február 19. – Az ihatóbb Magyarországért

A Jubileumra 10 Millió royalty free védjegy készül és ez 100 Millió Forint értékű bónusz a magyar borászatoknak. Így ünnepel a Prestige Reserve Project, amely idén 10 éves. A kiváló borok aranycégéreként ismert védjegyből 2015-ben a borászatok 10 millió darabot, royalty free – azaz védjegy használati díj megfizetése nélkül – szerezhetnek meg. Tehát most még jobban megéri jó borokat beadni a megmérettetésre. Részletek a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Megújult a Gellért Söröző

2015. február 18. – Gál Fruzsina

A pesti oldalon rohamos sebességgel nyíló vendéglátóhelyek mellett mindig külön öröm, ha a budai oldalon is megjelenik egy-egy új színfolt. A Gellért Söröző & Brasseire esetében az új jelző annyiban nem állja meg a helyét, hogy a Gellért Fürdő és Szálloda aljában található, Dunára néző Söröző már régóta tradicionális része a Szent Gellért térnek.

Tovább a cikkre ->

Újra kiontják a bikák vérét! – Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2015

2015. február 13. – Az ihatóbb Magyarországért

Az olyan klasszikus hazai bormárkák kapcsán, mint a bikavér, gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyiben romlott le a bortípus presztízse a XX. század második felében. Sokat romlott, ezt tudjuk, de van visszaút! Egy 2014 nyarán, több ezer fő megkérdezésével végzett kutatás azonban azt igazolja, hogy az Egri és a Szekszárdi borvidék sokat tett a bikavér hírnevének emeléséért. A Corinthia Hotel gyönyörő hely bikavér ontásra, vagyis a jó kortyolásra. Reméljük, hogy a tömeg eloszlása egyenletes lesz, tavaly nagyon sűrű volt a helyszín. Erre talán garancia, hogy csak 200-an jöhetnek el, ennyi jegyet adnak ki. Te ott leszel?

Tovább a cikkre ->

Új marketingszelek fújnak a Somlón!

2015. február 17. – Ebora/Az ihatóbb Magyarországért

Somlón jártunk szép nagy csapattal, ahol zászlót bontott a frissen megalapított Somlóért Nonprofit Kft. Az ország minden tájáról sereglettek a tudósítók, hogy aztán a sajtótájékoztatót követően, (a Somló Spirit Pálinkaházban) amelyen a mély egyetértésben fogant marketingötletek felvillantása után a megvalósulásuk egyes helyszíneit is meglátogassuk. Voltunk a nagyoknál: Tornai, Várkapitány, Bogdán és Kreinbacher pincészeteknél. A Somló örök, ezt mindig is tudtuk, a piac most még annyira nem. Az elképzelések nagy ívűek, hosszútávra terveznek, ám a nagyok és a kicsik (a pincészetek méretére gondolunk) érdekei nem mindig azonosak. Az idő majd eldönti, hogy a végén ki fog valóban megérkezni a Somlón. Tudósítónk, Ebora gondolatai írásában fogócskáznak térben és időben, fogadjátok szeretettel… (szerk.)

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Borjour Magnum 2015. – Nem kopott a varázs!

2015. február 16. – Fater/borravalo.hu

Mindig jó a külső szemlélő, egy másik nézőponttal új aspektusokat fedezhetünk fel. Tehát újabb vendégszerzővel erősítünk, hiszen sosem elég a jó bortudósításokból! Borravaló Fater stílusa mindig üde színfolt, szikár, precíz és objektíven tárgyilagos illetve szakmai. Most a hangulatot ragadta meg a maga módján… A Borjour Magnumon együtt vitt minket egy darabig a lendület, aztán persze mindenki kortyolt erre-arra… A cikkíróval már több éve borbarátságban vagyunk, hiszen vannak borversenyek, tesztek ahol már rendszeresen együtt bírálunk. Szóval milyen volt a Magnum? És nektek? (szerk.)

Tovább a cikkre ->