2009. június 23. – Nyulasi Gábriel
A Dionysos Borházban gyűltünk össze, hogy a borkóstolást közös hangos gondolkozással egészítsük ki. Magyarán a borsor minden egyes tételét megbeszéltük, és megpróbáltuk a kóstolástechnikában járatlanabb borbarátaink tudását mélyíteni. A vállalkozásunk érdekes tanulságokkal járt együtt, a társaság borízlésének különbségeit és közös pontjait az est folyamán megtaláltuk. A tételek között szerepeltek többek között egri, kunsági, etyek-budai, villányi, soproni, balaton-felvidéki, tokaji borvidékről származó nedűk. Voltak a tételek között neves borászatok és kis palackozás nélküli „sufni-pincészetek” is. Az egy rozé bor mellé négy fehér sorakozott fel, és a vörösborok abszolút többséget alkottak a hetes példányszámmal. Különböző összehasonlító kóstolásokra is alkalmunk nyílt, tehát párhuzamosan teszteltünk: két bikavért, két portugiesert, és két édes bort. A borokat lelkes résztvevőink hozták, külön minőségi kritériumokat nem szabtunk meg. Csupán egy kitételünk volt, hogy a hozott bor: magyar legyen! Azt est remek hangulatáról tanúskodjanak a galéria képei! Az alapozó kurzus folytatása hamarosan következik, amiről honlapunkon természetesen hírt adunk. Lelkes Borbarátok jelentkezését várjuk, bárki csatlakozhat! info@ihatobb.hu
Fotó: Nyulasi Gábriel