2013. január 13. – Az ihatóbb Magyarországért
Amikor Áts Károly fejére kerül a korona! Már tudjuk, hogy Ő a király, 2012 decemberében közhírré vált, ám a díjátadásra Az Év Bortermelőjének egészen február 10-ig várnia kell. Ünnepélyes keretek között a pompás Corinthia Hotel Budapest Báltermében kerül sor az eseményre. Az Év Borászának boraihoz a Gálaebéden hét chef komponálja az ételsort. A részvétel módjáról, a programról cikkünkben.
Tavaly Vida Péter sikerének örülhettünk, és hasonló élményben lehet részünk látva az impozáns chef felhozatalt. „A gasztronómia ünnepe is egyúttal a rendezvény, a Vida borokhoz komponált fogásokat hazai mesterszakácsok álmodták meg. Széles repertoár, változatos stílus, halak, nyulak, kacsák, szarvasok fejezték be földi pályafutásukat, hogy az úri közönség ízlelőbimbóit bizsergessék.” – tavalyi írásunkból
Jegyrendelés az Év Bortermelője 2012 Gálaebédre ideklikkelve!
A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Minden évben pazar gálaebéddel és elegáns programmal tesszük emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentő címet. Ez alkalomból a Magyar Bor Akadémia szívesen látja Önt, kedves hozzátartozóját és barátait a magyar borkultúra és gasztronómia jeles ünnepnapján, a 2012. Év Bortermelője, Áts Károly borász tiszteletére rendezendő Gálaebéden.
Időpont: 2013. február 10., Vasárnap, déli 12 óra
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest Bálterme
(1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
A részvételi díj 35.560.- Ft, (mely tartalmazza a 27 % Áfa összegét)
Áts Károly a 2012-es Év Bortermelője
Az ez évi rendezvény díszvendége lesz Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke
A rendezvény a szálló Báltermében állófogadással kezdődik, mely során vendégeink apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik az év kiemelkedő teljesítményt nyújtó termelőinek, az öt jelöltnek remek borait.
Idén, hasonlóan, mint már a tavalyi évben, a Díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül sor, 12.30-13.10 h között. A Himnusz elhangzása után MBA elnöki köszöntő, majd laudáció és az oklevél kerül átadásra. A Díjazott köszönő szavait követően a műsorvezető átinvitálja a vendégeket a Valetta terembe, a gálaebéd elfogyasztására.
Az ebéd ültetett formában bonyolított részében a négy fogás az Év Bortermelője boraira komponálva nemzetközi hírű gasztronómiai szakemberek, vendég séfek közreműködésével készül.
Az ünnepi program során a korábbi évekhez hasonlóan az ebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő személyiségei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag ételkínálat várja a vendégeket.
Az ízek mesterei:
Ádám Csaba cehf, Kereskedőház Café & Restaurant
Fülepi Kálmán chef, U26 Étterem
Bolyki Péter chef, Corinthia Hotel Budapest
Györffy Árpád chef, Aranykaviár Étterem
Sárközi Ákos chef, Borkonyha Étterem
Takács Lajos chef, tulajdonos, Olimpia Étterem
Vidák Zoltán chef, Rókusfalvy Fogadó
Az ebéd ételsorából a desszertek és sajtok a bálteremben kerülnek felszolgálásra, ahol újból lehetőség nyílik némi kellemes, kötetlen beszélgetésre és a korábbi években, az Év Bortermelője címet kiérdemelt kollégák nagyszerű borainak ízlelgetésére.
A jó hangulatról, az igényes szórakoztatásról a Áts Károly művész barátai gondoskodnak.
Fizetés módja: készpénzben a Magyar Bor Akadémia irodájában (1124 Budapest, Somorjai u. 21.), vagy átutalással az Akadémia bankszámlájára. Bankszámla szám: 11991102-02135397 /ERSTE Bank/. Az Akadémia az összeg befizetéséről számlát küld. Legyen részese a borszakma e nagyszerű ünnepének!