2013. február 12. – Az ihatóbb Magyarországért, Nyulasi Gábriel István
Legfrissebb programunk, Bor+ sorozatban: Bor és Film a KultPincében 2013.02.22-én. Mert a bor és a film kinyitja a lelket! Részletek, csatlakozás: Filmnézés borral!, az élmények most erről szólnak a Bor+ program keretében.
Elindultunk, a Borplusz sorozata sikerre van ítélve! A teszthónapunk érdekes kérdéseket vetett fel, és változatos megoldásokat kínált. A program egyre sokszínűbb, és sűrűbb rendezvényeket kínál. A Hónap Borászatát mindenki megismerheti, a pincék nyitva vannak, de mennyivel újszerűbb az élmény, ha az első korty egy csokizóban, vagy egy ruhavásárlás közben éri a fogyasztót. Bővül a csatlakozók köre, hiszen bort bárhová elviheted, és az új környezetben megkezdi az áldásos tevékenységét. Friss kapcsolatok alakulnak ki, és ami a leglényegesebb, hogy a borkultúra új rétegeket ér el.
További képek a rendezvényről a Chocoroomból
A Bor+ sorozat egyik napján, két helyszínen is megjelentünk, a Kertész borok egyből a rajongás tárgyaivá váltak a Chocoroom, és a WonderLab termeiben.
Csoki és bor, bor és csoki – szinte már divat a párosítás. Mi odavittünk egy kis plusz kulturális élményt, Bárdosi Katinka festő képeivel emelte az est fényét.
A közönség összetételére jellemző volt, hogy valóban új élményt jelentett nekik a szervezett borkóstolás intézménye. Amíg egy kifejezetten boros berkekben tartott kóstolón arra a kérdésre, hogy ki járt már Etyeken, biztosan rengeteg kéz emelkedik a magasba. Itt kérem, senki sem tette be a lábát Etyekre, nem pincefesztiválozott, nem kezeslábasozott, de még nem is piknikelt ott. A csokizó otthonos környezete, a kis zugok, a kedves félhomály kiváló helyszínnek bizonyult. A Kertész borok sikert arattak, és a Chocoroom üzletvezetőjének, Huszár Ádámnak a nyitottságával együtt mind-mind azt bizonyították, hogy a borok világa új kapcsolatokat teremt.
Amennyiben szeretne csatlakozni, mint új helyszín, küldjön emailt az info@ihatobb.hu e-mail címre, a kérdéseivel és programajánlatával.
Csokizóból a Marillai testvérpár fémjelezte WonderLab dizájnműhelybe ugrottunk át. Marillai Ildikó és Marillai Éva változatos kortárs alkotóművészeket hozott össze a WonderLab égisze alatt. A hölgyek öröme csak fokozódott, a sok egyedi ruha, ékszer, lábbeli, táska és még ki tudja hányféle kiegészítő láttán. Éva a kóstoló alatt is ékszereket készített, a borok itt is sikert arattak. Bonbonier csokoládék szolgálták a vájtabb nyelvű édesszájúakat. Kicsit mások voltak a poharak és különböző a borok hőfoka, ám a Kertész 2008-as Sauvignon Blanc mindkét helyen kiemelkedett a mezőnyből. Bor és valami más, valami, ami más rétegeket mozgat meg. Olyan embereket, akik még nem kapcsolódtak a borokhoz, számukra ez egy igazi beavatássá vált.
További képek a rendezvényről a WonderLaborból
Hol érezheti magát a legjobban a bor? A természetes közegében, egy borbárban, például a frissen nyitott Vinoriumban. Soós Andrea ékszerei és élő gitárzene keretezték a borbárban tartott Kertész Családi Pincészet borkóstolót. Laza indítás volt a 2011-es Kertész Zöldveltelini, jó savak, gyümölcsösség, frissesség, ahogy kell. Újabb teraszos bor, a nyár heve, selymes parfüm a 2011-es Sauvignon Blanc, itt is vibrálóak a savak. Harmadikként már egy érettebb 2010-es Szürkebarát került a poharunkba, battonage technológiával készítve. A krémesség, jó hordózás, citrusok orgiája, igazi nagy fehér attitűd. A nyerő Sauvignon Blanc 2008-ból, Vinum naturalis díjat is kapott a Prestige megmérettetésen. Igen, ez az, amikor van egy komoly alapanyag, és szépen kezelik, hordózzák. Meghálálja a bor, a palackban is meg tudott nyugodni.
További képek a rendezvényről a Vinorium Borbárból
Ánizs, kapor, édeskömény a kavargó illat és zamatfelhőben, izmos test. Sok visszakóstolás volt ebből a borból. 2009-es Zöldveltelini, mindene megvan, ő a gyönyörű jóasszony, körbeölel, elringat. Krémesen fás a lecsengés, pazar harmónia, kerek a történet. Ha Etyek, akkor Pinot Noir is kell, hogy az asztalra kerüljön. 2009-es, jó forró évjárat, szépen dorombol ez a pinot, masszív anyag, burgundi stílus. Tejszínes meggyességgel indít, és aztán jönnek az újabb rétegek. Pezsegtünk a végén, 2011-es Carla pezsgő Pinot Noir alapból. 12 hónapig volt a seprőn, nemrég mutatkozott be. Szép száraz anyag, jól buborékozik, nem túl sprőd szerkezettel.
A Bor+ tehát bizonyított, ahogy a programban részvevő minden alkotó elem, jöhet a következő forduló. A Bor&Design és Az ihatóbb Magyarországért szervezésében a sorozat folytatódik, februárban a Hónap Borászata a Fabro Pince!