badacsony_newyorkban_borító_kép

Nagy Badacsony kóstoló a New Yorkban – Badacsony New Yorkban 2018.04.14.

Imádjuk a Badacsonyt is, és imádjuk, hogy évente egyszer fogják magukat a badacsonyiak és elruccannak Pestre, hogy újra és újra lássuk a Badacsonyi vulkanikusság erejét!
Április 14-én, szombaton újra Budapestre érkezik a Badacsonyi Borvidék. Ezúttal 35 borászat több mint 150 féle bora mellett újdonságképpen 15 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat a New York Palota Róma termében.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.
A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot idén első alkalommal ismerhetik meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

„Garantáljuk, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkoznak az eseményen” –mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről. A kóstolón résztvevő borokat ugyanis egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

bnp
Az igazi ínyencek számára ajánlják a szervezők a rendezvényt kísérő két mesterkurzust, neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel. Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker „Úri muri– a Kéknyelűről őszintén” című előadásában a badacsonyi Kéknyelű sokszínűségét mutatja be hét tételen keresztül. Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja pedig „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz…” címmel mutat be bor- és ételpárosításokat. A válogatott badacsonyi borok mellé az általa kreált falatokat kóstolhatják meg a résztvevők.
Az elmúlt években a rendezvény népszerűségének köszönhetően a látogatószám markánsan növekedett, így kinőtte a gyönyörű kávéházi helyszínt, ezért idén a 400 négyzetméteres Róma terem és annak előtere ad otthont a programnak.
14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.
16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.
Belépőjegyek elővételben már válthatók a www.kostolo.badacsony.com oldalon, 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 7.900 forintért.
Mesterkurzusok jegyárai:
MESTERKURZUS – 15.00 – 16.30 (Sánta Zoltán): 3.500,- Ft
MESTERKURZUS – 17.00 – 18.30 (Wolf András): 4.900,- Ft

Facebook esemény: klikk!