Kóstolók

Badacsony New Yorkban 2016.04.06-án!

2016. március 30. – Az ihatóbb Magyarországért –

De szeretjük a bazaltorgonák muzsikáját, amikor ropognak az ásványok, rázendít a minerális generális, snájdig ásványzuhatag indul… Oppácska, álljunk meg csak, hogy egyesek szerint ilyen nincs is, és megoszlanak a vélemények az ásványos terroirjegyek kialakulásáról is. Ez bizony bazaltkemény dió! Ám amíg a szakmai viták elcsitulnak és néhány üveg bor után a szakértők megnyugszanak, mi azért eláruljuk, hogy érezni a köveket. Akárki akármit mond is, lehet egy kis tűzkövet, riolitot, bazaltot, kovát, tufát és egyebet szippantani, a szájpadláson szétmorzsolni. Úgyhogy Hajrá Badacsony New Yorkban, mi szeretünk, mi várunk! Most április 6-án kerek egy hét múlva! Újdonságok: Mesterkurzusok már itt is!

Tovább a cikkre ->

DiVino&Junibor Organic Special – Organikus bormustra 03.30-án

2016. március 28. – Az ihatóbb Magyarországért –

Organikus borászkodás? Biobor? Biodinamikus gazdálkodás? Nyolcan a Juniborosok közül úgy gondolták, hogy átállnak a természetesebb oldalra és így készítik a boraikat. Rajtuk keresztül, a boraikon és személyükön, hiszen ott lesznek és faggathatod őket a bor mellett a DiVino Gozsduban. Állj Te is, egy picit a természetesebb oldalra, tudod ez nem olyan, mint a bioalma ami kisebb savanyúbb és kukacos. Ez valami más, harmóniában a környezettel és távolodva a vegyszerektől… Gyere el és fedezd fel ezt a borvilágot is, a nyolcak bandája, a Juniborosok „biohadteste” melletted fog állni!

Tovább a cikkre ->

Vincellér Ház – A soproni borvidék sokszínűsége…

2016. március 20. – Rattner Réka –

Igazán szeretjük Sopront és többet tud a borvidék sokkal, mint amit feltételeznek róla. Például gondoltuk volna, hogy a filoxéra előtt bizony furmintokkal volt teleültetve? Nem bizony, és sajnos picit alszik a nemcsak a „Kékfrankos Fővárosa” (rendben volt mostanság egy-két budapesti rendezvény, de akkor is) ezért jó hallani jó soproni borokról. Jó pár éve, hogy a Kékfrankos 24 bortúrákon megismertük a Vincellér borokat. Már akkor is volt bennük fantázia… És mi a helyzet most?

Tovább a cikkre ->

A Palack és a 0,75 saját borokkal indítja a tavaszt!

2016. március 16. – Nyulasi Gábriel István –

Tavaly nyáron nyitott a Buda szélén lévő Gellért téren székelő Palack Borbár pesti tesója a 0,75. Ez bizony nem a nyomás csökkenését (0,75bar) jelzi, hanem a legnépszerűbb borospalack űrtartalmát. A 0,75 bar & bistro egy lazán, de igényesen berendezett Bazilika melletti belsőpesti étterem. Itt tartottak sajtótájékoztatót a tulajdonosok, amelyen bemutatták legújabb projektjüket. Ez a sajátcímkés házbora sorozat, melyet mindkét intézményben forgalmaznak korlátozott mennyiségben, amíg a készlet tart.

Tovább a cikkre ->

Valami Amerika Egerben – Kovács Nimród a csúcsra tör!

2016. március 14. – Nyulasi Gábriel István

Egerben jártunk, egy zártkörű kóstolón, melyet Kovács Nimród a pincészetében tartott, ahol a kortyolók számára kitárult a világ. Kovács Nimród nem aprózza el, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a boraival meghódítja a világot. Nem egyszerűen jó egri borokat akar készíteni, hanem a világ nagy és elismert pincészeteinek boraival kíván versenyre kelni és stabilan jelen lenni külföldi piacokon is. Honnan ez az acélos elhivatottság, honnan a célratörő ambíció? Bizony ebben benne van Amerika és az Elnök. Hogy melyik? A válasz ott van a Kovács Nimród Borászatban, és itt a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->