jegvirag_02

Jégvirágtól Borvirágig 2018 – Kezdjük jól az évet!

Az év legeleje, még teljes csend a boros rendezvények területén, hideg vagy enyhe idő, de már nyílnak Monoron a strázsahegyi pinceajtók!

Ennél egy kis Pájslit és hörpölnél rá egy kis forralt bort? Esetleg Libamáj krémlevest kanalaznál szarvasgombával? Hol a chilis forraltbor megiszom azon nyomban. Vesevelő, Sültvér is van csak bírd teletömni a bendődet. Gyümölcsös forralt borocskát a torokra, hogy meg ne fázzon. Egy kis Vaddisznóságot sztrapacskával, tunkolj még egy kis Kacsa rilettet is! Újra egy kis forraltbor citrusos kivitelben, aztán édességnek belenyúlsz egy Darázsfészekbe, lebontasz egy Kürtöskalácsot és Túrósbatyuval hazabattyogsz… Ez mind megtörténhet Veled, (és még annyi minden más is) ha kilátogatsz az évkezdet egyik legizgalmasabb szabadtéri forraltboros-gasztro eseményére.

Tucatnyinál is több helyen mérik a forró italokat és hozzá kínálják az ízes falatokat. Aki egyszer belekóstol a Jégvirágtól Borvirágig hangulatába, azt többet nem ereszti élmény. Immár 7. alkalommal zarándokolnak el a forralt boros-gasztroélmény fesztivál hívei a monori Strázsahegyre. Ünnep ez a javából és nemcsak a környékről, hanem Budapestről is könnyű becsatlakozni – egy vonatozás a Nyugatiból és már ott is vagy szinte!

A Budapesttől 30 km-re fekvő Monor és környéke egyébként a Kunsági Borvidékhez tartozik. Az első tőkéket a 14. században ültették, a pincefalu pedig a 19. századra kezdte felvenni mai formáját. A 180 hektáros területen szántók, gyümölcsösök, szőlők, pincék és présházak sorakoznak szép egymásutánban. Jelenleg 1000 körülire tehető a pincék száma, ami pedig a szőlőfajták eloszlását illeti, főként a kékfrankos és zweigelt, a fehérek közül pedig a rajnai rizling, rizlingszilváni talált otthonra a területen. (Monorra egyébként legegyszerűbben a Nyugati pályaudvarról lehet eljutni, mindössze fél órás utazással. Monoron működik taxiszolgáltatás, ami a fesztivál helyszínére viszi az embereket, de az állomástól az Orbán térre nem egy nagy kaland gyalog sem feljutni. Ráadásul a Strázsahegy a maga 190 méteres magasságával nem egy Mount Everest, inkább kisebb dombnak nevezném.) Hová is megyünk, idézünk régebbi cikkünkből…

A rendezvény 2018.01.13. 11.00 – 18.00 ig tart nyitva.

A rendezvény helyszíne a Monori Pincefalu szívében az Orbán szobor környékén koncentrált helyen.
All you can eat rendszerben a fesztivál 16 helyszínen korlátlanul kóstolhatják a helyi boros gazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a legalább 10 helyen gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit.

Facebook elérhetőség itt: klikk!

A Jégvirágtól Borvirágig fesztivál belépője alábbiak szerint alakul:

Helyszínen: 7500 Ft (készpénz)

Kedvezmények elővételben:
Internetes értékesítési rendszeren átutalással vagy bankkártyával, személyesen elővételes helyszíneken készpénzzel :

2017.12.31-ig: 5990 Ft
2018.01.10-ig: 6990 Ft

moni5

Személyesen december 11.-én hétfő reggeltől vásárolhatók meg a belépők
Monoron:
– Somodi Szódás, Virág utca
– Piaci Zöldséges, Piactér
– 100 forintos üzlet, Mátyás kir u
Üllőn:
– 100 forintos üzlet, Pesti u.
Pilisen:
– Pilisi Zöldséges, Rákóczi u.
Cegléden:
– La Toscana Étterem, Kossuth tér

1 db belépő vásárlása 1 fő belépését biztosítja a rendezvény helyszínére, melyet ellenőrzünk…

jégmenu