mon

Jégvirágtól Borvirágig 2015.

2015. január 4. – Az ihatóbb Magyarországért –

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb forraltboros gasztro kalandozása! Ki ne vágyna vissza immár ötödik alkalommal? Mert aki egyszer belekóstol a Strázsahegyen a forgatagba, azt többé nem ereszti az érzés, hogy évről-évre el kell jönni! Kinyílnak a pinceajtók, forralt bor gőze száll fel és mindenhol finom falatok várják a látogatókat. És ami még nem volt, lehet fényképezni és a képeddel fotópályázatokon indulni! Részletek a cikkünkben!


Kattints ide a (2014-es) rendezvényen készült többi képért!
JÉGVIRÁGTÓL

A rendezvény helyszíne a Monori Pincefalu szívében az Orbán szobor környékén koncentrált helyen. All you can eat rendszerben a fesztivál 18 helyszínén korlátlanul kóstolhatják a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőit.

Tehát ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.

FOTÓPÁLYÁZATOK

Aki meg szeret fotózni, márpedig téma az van mindig a Strázsahegyen, az részt vehet a KultPince és a Monori Borút Egyesület a BORTÁRS Filmfesztivál 2015 keretében meghirdetett az “EMBEREK A STRÁZSÁN” fotópályázaton + „VANNAK VIDÉKEK LEGBELÜL” ORSZÁGOS fotópályázaton. részletek itt: Kattints ide a pályazatokért!

Mi is támogatjuk e nemes pályázatokat!

BORVIRÁGIG

A monori és Monor környéki borászok mintegy 18 pincében várják a vendégeket, hogy bögréiket újra és újra teletöltsék a gőzölgő nedűvel. A borászok között régi ismerősként köszönthetjük legkedvesebb vendégváró pincéink gazdáit, és a műkedvelő borkészítőket is. Az előző alkalomhoz hasonlóan most sem csak borászokkal találkozhatunk, hanem profi szakácsokkal is, akik tudásuk legjavát nyújtják a vendégsereg számára– ehető formában. Lesznek itt házi sajtok, levesek, főételek és desszertek, csupa jól ismert és különleges finomság.
Kattints ide a (2014-es) rendezvényen készült többi képért!
Személyesen megvásárolható Támogatójegyek:

1.) Piaci Zöldséges Monor, Piactér 07:00 – 18:00

2.) Somodi Szódás Monor, Kistói út 17 08:00 – 16:00

3.) B&K vevőszolgálat Monor, Mátyás kir 13 07:30 – 16:00

4.) Fetti Munkaruha üzlet Monor, Tesco üzletsor 08:00 – 19:00

Ezúttal a Jégvirágtól Borvirágig belépéssel NYERNI LEHET!

A kitöltött támogató jeggyel 25 fős Borvacsorát nyerhettek

A HIVATALOS PINCEBEOSZTÁS A CSEMEGÉKKEL

1. H Pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Monori Borút Egyesület

Király János és Fazekas András szakácsokkal

FORRALT BOR:

Bence féle old school málnás forralt bor

MENÜ:

Vargánya capuccinó petrezselymes pestóval

Marhapofa krémmártással

2. VMSZ Pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

La Toscana Étterem, Cegléd – Andriska István séf

www.latoscanabisztro.hu

FORRALT BOR:

Ilyen – Olyan forralt bor By Lacó

MENÜ:

Gli occhi nere del mare

Toscán rakott tészta hússal, vegetáriánusoknak anélkül

3. Czeglédi Pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Balatoni Yacht Club

www.byc.hu

Rigoletto Cukrászda, Monor

https://hu-hu.facebook.com/RigolettoCukraszda

FORRALT BOR:

Czeglédi Pince

MENÜ:

Ötfűszeres forró szilvaleves

Gyömbéres tarja mentás-korianderes gersli salátával

Pisztácia kocka, sajtkrémes fánk

4. KétSzabó Kispincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

NapiBio, Budapest

www.napibio.hu

FORRALT BOR:

Lukácsy Családi Pincészet Forralt bora

Palackos borválogatás

MENÜ:

hamarosan…

5. Franci pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Tanya Csárda Monorierdő

FORRALT BOR:

Franci féle rózsakő főzet

Gyömbéres Bodzás világos

MENÜ:

Hideg  toros ízelítő

Bélszíngolyók mézes-mustáros krumplikarikával

6. László Péter pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Péteri Baráti Kör

FORRALT BOR:

Péteri  borbarátok rettenetes finom forralt bora

MENÜ:

Péteri Borbász

Parasztkenyér

Frissen reszelt torma

7. Bóka Családi pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Bóka János

FORRALT BOR:

Cilike kedvenc forralt bora

MENÜ: –

8. Bolyhos pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Óhegy Borház

www.ohegyborhaz.hu

FORRALT BOR:

Óhegy Borház Narancsos forralt bora

MENÜ:

Főtt Füstölt csülök

ropogós Strázsakenyér

Házi Torma

9. Hübel Gyula pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Aranyi Sándor

FORRALT BOR:

Aranyi család Tradicionális Forralt bora

MENÜ:

Egyszerű zsírosdeszka

10. Megyeri-Hanti Pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Séf Bácsi

Kocka csoki

FORRALT BOR:

Cserszegi mangóval és licsivel

Epres-málás rozzé chilivel

MENÜ:

Liba-Kacsa java friss káposztás cvekedlivel

csokifélék  – VÁSÁRLÁSI lehetőség – autizmus zavarral élők segítése

11. KultPince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

KultPince

Zila Kávéház

BOROS KÍNÁLÓ:

KultPince Forralt borai Különleges ízesítésekkel

rozmaringos fehér és gyömbéres vörös

MENÜ:

Padlizsános ürüragu

padlizsánkrémes, sajt- és sonkakrémes sós piskótakockák

tojás- és tormakrémmel töltött kocsonyakocka

juhtúróval töltött polenta kocka, valamint

különféle ízesítésű édes tortakockák

12. Szöőr Levente pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Petrovai Édesség

FORRALT BOR:

MENÜ:

Kürtös Kalács

13. Csúzi Családi Pincészet

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Csúzi Családi Pince

Hazai Pékség, Cegléd

FORRALT BOR:

Rusztikus forralt othelloval és kékfrankossal

MENÜ:

Kézműves almatermékek kóstolása

Hasé-variációk: almalekváros, medvehagymás, füstölt sonkás

14. Szabó Imre pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

8 Bar kávéterasz

FORRALT BOR:

MENÜ:

IPI féle kávécsodák

15. Bokros Károly pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Mozgó Piac

FORRALT BOR:

MENÜ:

Hivatali ebéd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tálalásában Mozgó Piac termékeiből

16. Bicskei-Gosztola pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Forrás Étterem, Monor

BOROS KÍNÁLÓ:

Gosztola féle forraltas

MENÜ:

Erdei gombás szarvasragu sztrapacskával

17. Orlik Sándor pincéje

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Sabo Pince

Tóth Tanya

BOROS KÍNÁLÓ:

Sabo Pince Klasszikus Meleg bora

MENÜ:

Jókedv fokozására: Ötös fogat Zenekar

Monori sajt kínálat

18. Kovács-Gómez Pince

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

Kovács Méhészet, Monor

FORRÓ ITAL:

Forró Tea

MENÜ:

Méz különlegességek propolisz, méhviasz virágpor

19. KétSzabó Fogadó

KULINÁRIS KÍNÁLÓ:

A két Gyula

FORRALT BOR:

Kamilla & Viola Ihlette forralt bor

MENÜ:

Narancsos sütőtök krémleves

Kacsaszív zöldfűszeres galuskával,  sültcékla habbal

További információk: Kattints ide a további infókért!