bmb3

Bort, Mámort, Bényét! Idén július 5-től 8-ig

Bor, Mámor, Bénye – egy fesztivál már 10 éve folyamatos fejlődésben!

fotók: bormamorbenye.hu

Bevittük a rádióba a Bort, a Mámort, és Bényét! 

Már a rádióban is beszélgettünk a fesztiválról, amely éppen a 10. jubileumi alkalommal kerül megrendezésre. Egy fesztivál az erdőbényei kertekben, rengeteg borral és kultúrával, gasztroélménnyel…  Darvasi Lászlóval telefonon diskuráltunk legújabb könyvéről, amelyet a Vayi pincészetben fog bemutatni. Ám a gyerekeknek szóló programjára még nagyobb izgalommal készül. Gyerekirodalmi rendezvény: Tanulj meg pálcikázni! Aztán meg trapitizni!
Felnőtt irodalmi rendezvény: Riezni Mariska és tsai. A rádióban, hogy még aktuálisabbak legyünk kortyoltunk egy kis Sanzon Habzót 2017-ből, a Sanzon Tokajtól, melyet bemutattunk a Bubi BorMozin is nemrég, és bizony Rácz Erika volt a vonalban és mesélt nekünk a Bor, Mámor, Bényéről, hosszan sorolva a fesztivál színes programjait.

bmb2

Badics Kata ajánlója

S ha jót akarsz magadnak, már régen bevésted a naptáradba… július 5. és 8. között tizedszer is fesztiválozhatsz az erdőbényei kertekben!
Párban, csapatban, kis-vagy nagycsaláddal, de még egymagadban is, mert tuti nem leszel egyedül…

Várnak a helyi borászatok: Ábrahám, Bardon, Béres, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Illés, Jakab,
Karádi-Berger, Kerékgyártó, Préselő, Pro-Vinum,
Sanzon Tokaj, Vayi

A borok mellé visszatérő és új fellépőkkel is készülnek, minden helyszínen fergeteges koncertek, színes irodalmi –és gyermek programok, hagyományőrző előadások szórakoztatják a publikumot.
http://bormamorbenye.hu/programok/

Kulináris élményekről a helyi ízőrzők (volt már hozzájuk szerencsém!) és a környékbeli neves éttermek gondoskodnak: az Anyukám mondta, A Boros, A Leves, a Bodrog Smoker, a Kis Sziget és a Magita.

Ha az elmúlt években már jártál erre, akkor most is itt leszel! Ha még nem, hát július első hétvégéjén igazán eljött az ideje…
Mert ezt a falut hegyek veszik körül és hajnalban haraphatod is a levegőeget…
mert a Budaházy-Fekete Kúria Borászat kertjében pezsgővel küldheted le KicsiZso reggelijét. Aztán ha már kellően lelassultál, egy pohár borral a kézben leheveredhetsz a raklapokra vagy a fűbe, számolhatod a bárányokat és a felhőket.

bmb1

Napközben SanzonTokajnál és a BARDON Borászatban garantáltan nem maradsz szomjas, estére pedig izgalmas zenei csemegékkel készülnek…
Táncolhatsz, énekelhetsz…senki nem szól Rád!
Csitééknél (Csite) összefuthatsz régen látott pestiekkel is, aztán a nem várt örömre sorban nyílnak a palackok a babakádban!
Ha „leszakad az ég” és pont a Préselő Pincészet és Vendégház udvarán ázol bőrig, akkor is örülj, mert a gazda azonnal borpárlattal kínál a nagy ijedtségre…
A Naplemente mindenképpen a ProVinum Erdőbénye teraszán érjen, ideális hely a Randevúhoz, a csabai kolbászos romantikához…

Aztán mesélhetnék még a táj szépségéről, a Mulató-hegyről, az ősi történetről, a csinos utcácskákról, az ódon házakról, impozáns épületekről, viszont… Tudod mit? Légy részese a hangulatnak!

Inkább szólok azokról a vendégszerető emberekről, akik ezt működtetik és a vendégváró portákról, ahol ismerős és ismeretlen azonnal érzi, itt jó szívvel várják, itt jó, “csak lenni”…

Bor, Mámor, Bénye! Én ezért szeretlek…

Facebook-os játékunk (sorsolás július 2.)nyertese: Kiss Bernadett